Čudovit zaključek spomladanske edicije MBFWLJ

Zaključni dan 3. dne Mercedes-Benz fashion week Ljubljana...

Mednarodni premium teden mode MBFWLJ je ob velikem navdušenju gostov nad prizoriščem v treh dneh polnih vsebine ter novih trendov modnega oblikovanja prikazal, da je Ljubljana vsekakor na pravi poti. 18 modnih revij kreatorjev iz celotne regije, okrogla miza z uredniki uglednih evropskih medijev, specializiranih za modo in življenjski slog ter premierni nastop prejemnice strokovne nagrade Mercedes-Benz Fashion Award Julije Kaje Hrovat so gradniki, na katerih je ustvarjalna ekipa pod vodstvom Saša Radovića ter agencije Pristop zgradila četrto edicijo licenčnega tedna mode. V treh dneh je modne revije, okroglo mizo z mednarodno zasedbo in družabne dogodke obiskalo več kot tri tisoč obiskovalcev, izjemno pa se je povečalo tudi število sledilcev #MBFWLJ na družbenih omrežjih. Ti so v Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana prepoznali napredno platformo, ki mladim talentom omogoča prvi stik z medijsko pokrajino, uveljavljenim blagovnim znamkam pa neprecenljivo povezavo z novimi strankami in poslovnimi kupci. Po gostovanju v Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču in rekordnemu številu obiskovalcev se MBFWLJ do jeseni poslavlja in oktobra napoveduje nadaljevanje modnega gibanja Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana. Spremljajte #MBFWLJ na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat.

Tretji dan MBFWLJ so se na več kot 100 metrov dolgi brvi predstavili CLICHÉ, Sens, Xenia Design, D’ALPAOS, Tanja Zorn, TWINS by Bogović and Štimac, JSP.

Več o kolekcijah preberite v nadaljevanju, tukaj pa nekaj utrinkov z modne piste.

CLICHÉ

Znamka, pod katero se podpisuje oblikovalka Jelena Pirkmajer, združuje močan občutek za stil in je namenjena modno ozaveščenim posameznicam. Znamka slovi po visoki kvaliteti, inovativnem dizajnu in uporabnosti. Oblačila CLICHÉ so namenjene sodobnim ženskam, ki želijo žareti v svoji najboljši luči.

SENS

Zgodba slovenske blagovne znamke moških oblačil sega v leto 1994. SENS pomeni smisel delovanja in občutek za lepo. Ustanoviteljica Zlata Zavašnik oblikovanju izdelkov in izboru novih modnih tkanin namenja veliko pozornost, navdih pa črpa v vzorcih tkanin.

XENIA DESIGN

Blagovna znamka Xenia design predstavlja sinonim za ekskluzivno znamko ženskih oblačil. Oblikovalka Ksenija Vrbanić pod znamko, ki jo zaznamujejo edinstvene oblike in nekonvencionalna forma, ustvarja že od leta 1986, svoje kolekcije pa redno predstavlja na večjih svetovnih modnih tednih in razstavah.

D’ALPAOS

D’Alpaos je italijanska znamka, ki ustvarja oblačila brez omejitve spola. Osrednji pečat znamke so uporaba okolju prijaznih materialov in ročno delo, ki se prepletajo z japonskimi in nordijskimi vizijami ustvarjanja italijanske mode.

TANJA ZORN

Znamko modnih oblačil je leta 1995 ustanovila oblikovalka Tanja Zorn Grželj. Pri oblikovanju sledi ustvarjalni viziji, ki povezuje tradicijo z inovativnostjo, izvirnost z nosljivostjo in strast do oblikovanja z ljubeznijo do estetike.

TWINS by Begović & Štimac

Hrvaški kreativni modni duo, ki se podpisuje pod blagovno znamko TWINS, je nase prvič opozoril leta 2013 z nagrado Elle Style Awards za najboljša mlada oblikovalca. Oblikovalca Damir Begović in Domagoj Štimac sta se v štirih letih delovanja na domačih tednih mode predstavila z osmimi samostojnimi kolekcijami in navdušila modne kritike.

JSP

Kreativni duet sester Jelene in Svetlane Proković že 25 let uspešno ustvarjata na področju mode, stiliranja in kostumografije. Umetniško dodelana in prepoznavna znamka razpeta med Beogradom in Ljubljano povezuje klasično krojaštvo, ki poudarja etičnost in vzdržljivost z neponovljivostjo.