Chanel bo v prenovo Grand Palais-a vložil 25 milijonov

Chanel kot glavni sponzor pri prenovi razkošne pariške palače.

Chanel je kot dokaz svoje predanosti in ljubezni, ki jo pri modni hiši gojijo do razkošne pariške arhitekturne znamenitosti, postal glavni sponzor velike prenove Grand Palaisa, ki se bo pričela čez dve leti.

Grand Palais je bil zgrajen v letu 1900 kot del svetovne razstave Exposition Universelle v Parizu, njegova korenita prenova pa bo zaznamovala leto 2020 in trajala vse do 2024, medtem ko bo en del odprt že leto prej in tako omogočil vpogled v prve zaključke težko pričakovanih arhitekturnih izboljšav, sprememb in poudarkov.

Za pomemben renovacijski podvig bo Chanel prispeval 25 milijonov evrov.

Nedvomno je modna hiša Chanel tesno vezana na Grand Palais, saj se že od leta 2005 v prostorih razkošne palače odvijajo njihove bogate modne revije z glamurozno scenografijo. V središču pariškega arhitekturnega bisera smo lahko bili priča najbolj pompoznim Chanelovim instalacijam in prečudovitim transformacijam prostora – od ogromnega zlatega leva, veternic, Zemlje, hipermarketa, rakete, mogočnih ledenih skulptur in Karl Lagerfeld je celo dal postaviti svoj Eifflov stolp.

V nadaljevanju predstavljamo nekatere najodmevnejše scenografije, o katerih se v modnem svetu razpravlja še danes.

Vir: Elle.com