Čevelj tedna: Korak na divji zahod!

Kavbojska obutev, ki je oblegla ulice tudi največjih modnih metropol. Tukaj najdeš svoj par!

Kavbojsko navdihnjena obutev, ki je oblegla ulice tudi največjih modnih metropol – New York, London, Milano in prav zdaj tudi Pariz, je na vrhu obutvenih trendov letošnje jeseni. Tukaj najdeš svoj par!

Obutveni trend, ki smo mu namenili pozornost že v preteklih hladnejših sezonah, nekatere različice so bile z nami tudi v poletnih mesecih, se je ponovno vrnil v velikem slogu. Glede na pregled uličnih stajlingov z največjih modnih metropol, kjer so se v preteklih tednih odvijale septembrske modne revije, v Parizu sicer še trajajo, so medijsko vplivne trendseterke korakale pred uličnimi fotografskimi objektivi v kavbojskih škornjih in gležnjarjih. Kubanske pete, ki je značilna za tovrstno obutev, si morda še pred nekaj leti niti v sanjah ne bi predstavljali v skupni kombinaciji z elegantno obleko, klasičnim blejzerjem, plisiranim krilom ali ženstvenim plaščem. Aktualne modne smernice narekujejo stajlinge, kjer se kavbojski gležnjarji in škornji lahko pridružijo prav vsem modnim kosom in to brez izjeme.

Najbolj drzne modne entuziastke svoj par kavbojskih gležnjarjev že imajo, si med njimi tudi ti? V nadaljevanju poišči svoj favoritni par ”z divjega zahoda”.