Česa ne smemo spregledati na londonskem tednu mode?

Začetek londonskega tedna mode ali slovo Christopherja Baileyja.

Začetek londonskega tedna mode so obeležile težko pričakovane revije Burberry, Delpozo, JW Anderson… Priča smo bili zadnji kolekciji Christopherja Baileyja, ki je dokazal, zakaj ga bo modni svet zares pogrešal.

Modni svet objokuje (karikirano, a še kako drži) odhod enega najimpozantnejših modnih person, Christopherja Baileyja iz Burberryja, ki je pretekli vikend predstavil svojo poslednjo kolekcijo za britansko modno hišo. In s čim je postregel modni množici lačni svežih krojev in očarljivih oblačilnih kosov?
Bailey je svoj stolček pri Burberryju zapustil z barvnim ognjemetom, saj je predstavljena kolekcija vršala od udarnih in živih barvnih odtenkov, kar sovpada z zgodbo iz ozadja, da so kreacije posvečene LGBTQ skupnosti, s čimer je cenjen oblikovalec pokazal lasten posluh do drugačnosti.

Enako je publiko in strokovne kritike navdušila tudi kolekcija Delpozo po oblikovni zasnovi Josepha Fonta, ki se je odločil zamenjati prizorišče modne revije – iz New Yorka se je tokrat prvič predstavil v britanski prestolnici in povsem prepričal s kreacijami, ki jih brez pomisleka lahko umestimo v posebno kategorijo pret-a-couture, kot je svoje stvaritve poimenoval Joseph sam.

Greh bi bil spregledati modne revije JW Anderson, ki je tudi tokrat ostal zvest sebi in svojemu videnju mode kot slow fashion (počasna moda), Simone Rocha in njene razkošne kreacije, ki so se bohotile v različnih tekstilnih teksturah ter Thea Bregazzi in Justin Thorton, ki stojita za modno znamko Preen, kjer sta tokrat našla navdih v potapljaški opremi, a kreacije niso ostale zgolj pri eni navdihujoči zamisli.
Več v nadaljevanju, kjer fotografije povedo mnogo več.

Vir: Vogue.com