Burberry: za impozantnim Baileyem pride mož Givenchyja

Christopher Bailey se je poslovil, a za Burberry se začenja novo razburljivo poglavje na čelu z Riccardom Tiscijem.

Christopher Bailey se je poslovil, a za Burberry se začenja novo razburljivo poglavje na čelu z Riccardom Tiscijem.

Modni svet je s težkim srcem, a z izjemno velikim spoštovanjem spremljal odhod enega najimpozantnejših modnih person, Christopherja Baileyja iz Burberryja, ki je v sklopu letošnjega londonskega tedna mode predstavil svojo poslednjo kolekcijo za britansko modno hišo. Bailey je svoj stolček pri Burberryju zapustil z barvnim ognjemetom, saj je predstavljena kolekcija vršala od udarnih in živih barvnih odtenkov, kar sovpada z zgodbo iz ozadja, da so kreacije posvečene LGBTQ skupnosti, s čimer je cenjen oblikovalec pokazal lasten posluh do drugačnosti ter se poslovil kot zmagovalec.

Z njegovim odhodom se za kultno britansko modno hišo Burberry začenja povsem novo in nedvomno razburljivo obdobje, ki ga bo krojil in oblikoval eden najbolj nadarjenih in talentiranih modnih veleumov našega časa, Riccardo Tisci.

Zveneče ime, kot je njegovo, je v modnem svetu sinonim odličnosti in oblikovalske izvirnosti, ki jo je do februarja lani 12 let dokazoval z vsako novo kolekcijo za francosko hišo Givenchy. 43-letni italijanski modni oblikovalec bo svoje poslanstvo kreativnega direktorja za Burberry pričel z 12-im marcem, ko bo tudi uradno prevzel taktirko za vse kolekcije dotične modne znamke, prve njegove kreacije pa bodo predstavljene na septembrski modni reviji v Londonu.

Za ugledno modno publikacijo Bof – Business of Fashion je Riccardo iskreno priznal, da je z novo odgovornostjo izjemno počaščen, vzhičenost in entuziazem nad pomembno in globalno zaželjeno modno hišo pa bo čutil vse dokler bo lahko ustvarjal za omenjeno znamko.

V nadaljevanju predstavljamo peščico kreacij, ki jih je Riccardo Tisci oblikoval za svojo zadnjo, rdečo Givenchyjevo kolekcijo.

Givenchy, jesen 2017, Prêt-à-porter. 

Vir: BoF.com