Blagovna znamka, ki ji je mar za okolje

Ob nakupa vsakega para Havaianas IPE, boste doprinesli k varovanju okolja...

Havaianas in IPÊ – Inštitut za ekološke raziskave, že od leta 2004, uspešno sodelujeta pri projektu ohranjanja  biološke raznolikosti Brazilije. Od vsakega prodanega para sandalov Havaianas IPÊ kolekcije, podjetje donira 7% neto vrednosti prodaje v denarni sklad, ki skrbi za delovanje inštituta in raziskovanje Atlantskega gozda, Amazonske džungle in regije Pantanala.

Že več kot 21 let IPÊ svoje aktivnosti usmerja k ohranjanju brazilske flore in favne, skozi raziskovanje ogroženih in ranljivih živalskih vrst. Posledično z vplivom na obnavljanje pokrajine, skozi projektne aktivnosti, sodeluje pri izboljšanju kvalitete življenja lokalnih skupnosti. 7% vsakega prodanega para iz kolekcije Havaianas IPÊ, podjetje donira IPÊ inštitutu. Aktivno in zavedno delovanje pozitivno vplivata tudi na okolico in združenja v regijah, kjer je IPÊ prisoten. Poleg denarne podpore fundaciji, so japonke IPÊ dober izobraževalni produkt, skozi katerega osveščajo o pomenu skrbi za okolje. Z nakupom in nošenjem japonk IPÊ potrošniki, še posebej Brazilci, spoznavajo eksotične živalske vrste, ki živijo izključno v Braziliji. Cilj sodelovanja blagovne znamke Havaianas in inštituta IPÊ, je prenašanje znanja in odgovornosti do ohranjanja brazilske biološke raznolikosti. S tem namenom so podplati vsake japonke kolekcije Havaianas IPÊ poslikani z živalskimi vrstami, njihovimi znanstvenimi imeni in podatki o življenjskem prostoru.

Havaianas IPÊ japonke so izdelane iz naravne gume, s slikovitimi poslikavami brazilskih živalskih divjih vrst. Številne živali na poslikavah so že bile predmet raziskovanja inštituta IPÊ. Kolekcija IPÊ prinaša slikovito barvno paleto in raznolikost brazilskih gozdov ter izpostavlja živalske vrste, ki živijo le v naravnem brazilskem ekosistemu.

Letošnja kolekcija IPÊ je dostopna v treh različnih modelih, ki slikovito opisujejo brazilsko favno. Poleg zbiranje sredstev, s prodajo japonk Havaianas IPÊ, je njen namen tudi izobraževalne narave, saj javnost osvešča o pomenu varovanja okolja, ki bo le tako ohranilo redke brazilske živalske vrste.