Ana Klašnja jih obožuje!

Tradicija, kvaliteta in udobje so na prvem mestu...

Danska znamka čevljev in modnih dodatkov ECCO že več kot 60 let slovi po udobnih, kvalitetnih in modernih čevljih. Pri izdelovanju vsakega para obutve imajo v mislih svojo filozofijo – čevelj naj se prilagaja nogi in ne obratno. Balerina Ana Klašnja, obraz pomladne kolekcije ECCO čevljev pravi, da so njihovi čevlji pravo zdravilo za stopala.

Očeta znamke ECCO, čevljarja Karla Toosbuy-ja, so pri ustanavljanju podjetja vodili strast, želja po kakovosti in socialna odgovornost. Skupaj s svojo družino se je odpovedal varnosti redne službe, prodal družinski dom in se preselil v Bredebro na zahodno obalo Danske. Začetki so bili težki, prvi preboj pa je ECCO dosegel, ko je oblikovalec Ejnar Truelsen ustvaril linijo »JOKE«, ki so ji sledile serije drugih revolucionarnih čevljev – nekatere izmed njih izdelujejo še danes.

Podjetje ECCO še vedno zasleduje podobne vrednote kot ob ustanovitvi pred več kot 60 leti. Vodijo jih spoštovanje do zapuščine, želja po inovaciji, predanost skrbi za okolje in strast do napredka. To so vrednote, s katerimi se poistoveti tudi Ana Klašnja, priznana solistka baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana, ki je z ECCO sodelovala pri fotografiranju čevljev pomladno-poletne kolekcije 2018.
 
Visokotehnološko zlitje
ECCO združuje tradicionalne obrtniške metode izdelave čevljev in sodobno tehnologijo ter tako ustvarja čevlje, ki temeljijo na kakovostni izdelavi, vrhunskih materialih, udobju in privlačnemu izgledu.

V svoji osnovi je vsak ECCO čevelj fuzija inovacij podplata in dediščine čudovitega ter kakovostnega zgornjega usnjenega dela. Kot posebej zanimivo je potrebno izpostaviti novo kolekcijo CREPETRAY™,  ki je sodobni pristop h klasičnemu stilu in spaja tradicijo gležnjarja s podplatom iz gume in inovativno tehnologijo. S tem zagotavlja dinamično in lahkotno udobje z anatomskim prilagajanjem nogi in mehkim stopalnim vložkom. V kolekciji CREPETRAY™ so prav posebni tudi modeli, izdelani iz usnja Kromatofor, ki med gibanjem spreminja barvo glede na temperaturo.
 
Lahkih nog naokrog
Vsi čevlji ECCO sledijo filozofiji, da se morajo prilagajati stopalu in mu nuditi udobje. To je prepričalo tudi balerino Ano Klašnja, ki v prostem času, ko sezuje baletne copate, svojim nogam rada privošči kvalitetne čevlje: »Baletni copati niso udobni, zato izven delovnega časa rada nosim udobno obutev. Čevlji ECCO so resnično prijetni za nošenje in se krasno prilagajajo moji nogi.«

Udobni pa niso samo modeli z ravnim podplatom, pač pa tudi tisti z višjimi petami. Izdelovalci čevljev so leta iskali inovacije v oblikovanju in tehnologiji, ki bi ženskam omogočila nošenje lepih, elegantnih in privlačnih čevljev z visokimi petami, ki ne bi sklepali kompromisov na področju udobja. ECCO je s prenovljeno kolekcijo SHAPE dosegel tisto, k čemur stremijo vsi oblikovalci čevljev – čudovito paleto obutve, ki ponuja razkošno celodnevno udobje, oblikovano za »stalno naravno gibanje«.

ECCO je zelo ponosen na dve sodelovanji, s katerima so obeležili otvoritev nove trgovine v osrčju Ljubljane, na Mestnem trgu. Balerina Ana Klašnja je postala slovenski obraz znamke za pomladno kolekcijo, globalno priznani umetnik Mitja Bokun pa je pred samo trgovino ustvaril sliko za izložbo in tako je trgovina ECCO na Mestnem trgu edina na svetu s takšno grafiko v izložbi.

Trgovine ECCO se nahajajo še v Ljubljani na Cankarjevi in Slovenski ter v Mariboru v Europarku. Kmalu pa bo svoja vrata odprla tudi prenovljena trgovina v BTCju.