7 velikih modnih trendov, ki nas bodo spremljali do konca leta

Kakšne smernice so napovedali veliki protagonisti modne industrije? So naborki, volančki in črte še med njimi?

Poznate vseh 7 velikih in morda nepričakovanih modnih trendov, ki bodo svoj trenutek slave dobili ali nadaljevali tudi v drugi polovici 2018?

Lanske Resort kolekcije največjih in najprepoznavnejših modnih znamk so napovedale sedem odločilnih trendov, ki bodo dominirali med najbolj priljubljenimi stylingi v letošnjem letu.

Med napovedi se vrine nekaj modnega duha iz priljubljenih 70-ih let, udarne barve bodo vztrajno udarjale tudi v prihodnje, ne umikajo se niti hlačnice s surovim in nedokončanim robom, vsekakor pa se očitno ne bomo naveličali naborkov, volnačkov in tropskih potiskov, ki se jim še vedno sveti pomembno mesto med prihajajočimi trendi. Zagotovo pa to še ni vse. Razkrivamo tiste smernice, ki so jih razkrili glavni protagonisti modne industrije.

Navpične črte
Če smo se letos predajali vodoravnim črtam, ki se pogumno spogledujejo z romantičnim pariškim šikom ali popolno klasično urbano modno podobo, jih bodo naslednje leto zamenjale navpične črte. Dobesedno nikjer jih ne bo manjkalo, v outfit pa bodo vnesle nekaj zaželjene ostrine.

Tropski potisk
Slednji trend, ki bi ga lahko oklicali kar za Instagram trend, bo svoje nalezljive tropske podobe širil še naprej, saj bodo monstere in divje listje kraljevali tudi na prehodnih vrhnjih oblačilih, šalih in rutah, izognile pa se jim ne bodo niti torbice.

Verzije trenirk
Se spomnite enih izmed najbolj priljubljenih Zarinih hlač v črni barvi z belo navpično črto vzdolž hlačnic? Poleg teh hlač se bo naslednje leto nosila športna parka, dolga srajca, superge, športna jopa s kapuco in udobna oversize vrhnja oblačila.

Nogavice, ki bodejo v oči
Bodla bo dolžina in barva nogavic, ki bodo vse prej kot skrite. Bolj kot bodo opazne, bolj bodo modne.

Naborki
Če jih letos vsekakor ni primanjkovalo na topih in hlačah, se bodo naslednje leto najbolj okrepili na oblekah in krilih.

Globok dekolte
Globok, a še vedno modno okusen in ravno prav delikaten za elegantno popestritev modnega videza. Na klasični beli srajci odprite en gumb več in dosežen bo subtilen trend dekolteja.

Zvon iz 70-ih
Trend, ki se je letos pojavljal le pri največjih in najdrznejših modnih trendseterjih, bo očitno tudi naslednje leto dobil novo priložnost. Ga bo končno, ponovno po štiridesetih letih, posnemala tudi večina? Pustimo se presenetiti…