60 dnevni izziv: Zdaj vem, nisem samo MAMA

....s takšnimi občutki zaključujem svoj izziv

Okroglih 60 dni izziva: “Mamice naredimo nekaj zase!” je za nami. Današnji dan je torej zadnji dan, dan ko se bomo poslovile ali pa si pač zadale nove izzive.

Že nekaj dni se ukvarjam z vprašanji kaj vse sem tekom izziva osvojila, kaj sem se naučila, sem se morda celo kaj spremenila?

Prvi dan, ko sem otvorila izziv sem se vam takole predstavila, naj se citiram: “sem MAMA in ta čudežni zlog s samo dvema črkama za seboj skriva toliko čustev, toliko skrivnosti, neprespanih noči, skrbi, novih spoznanj, dosežkov, ponosa,…” Vse zgoraj našteto seveda drži, še vedno sem MAMA, toda sedaj vem, da NISEM SAMO MAMA, to je zgolj ena mojih vlog v vsakodnevnem življenju.

Sem tudi žena, sodelavka, prijateljica, hčerka, … Moji otroci in moja družina so vsekakor moja prioriteta, moje veselje, moji izzivi in moja sreča. Za njih bi naredila vse in še več, to je moje poslanstvo in moj “poklic”. In če svojim želim ponuditi vse to, potem tudi sama potrebujem tisto nekaj kar me bo napolnilo z energijo, kar mi bo dalo moč. To je MOJE življenje z vsemi MOJIMI hobiji, željami, izzivi, podvigi,…

Vem drage moje, pogosto svoje želje, cilje, potrebe zanemarimo, prilagodimo otrokom, jih postavimo v kot, da se “zaprašijo” in tam ostanejo pozabljene za vedno. No morda pa bo le za njih prišel čas, ko bodo otroci zrasli, ko bomo imele več časa, ko bo…. Takrat bomo iz naših želja “pobrisale” prah in vse bo drugače! Neeee… Saj veste, da se šalim kajne!!! Ne počnite tega!

Tekom izziva sem spoznala, kako zelo pomembno je, da NE POZABIMO NA SEBE in NA SVOJE ŽIVLJENJE !

Iz srca sem hvaležna osebnemu trenerju Danielu Jeloviču, ki me je bodril, da sem redno obiskovala ure fitnesa. Ne le, da sem nekaj naredila za svoje telo, nekaj sem se naučila tudi za življenje: zdaj vem, da si lahko vzamem čas zase, čeprav se zdi, da moj urnik tega ne dopušča; naučila sem si postavljati prioritete; navsezadnje pa sem izkusila to, da me ura vadbe ne ubije – temveč napolni z novo energijo in pozitivo. Verjetno mi ni potrebno izgubljati besed o tem kako dobro se počutim v svoji koži. Hvala Dani, ker si mi stal ob strani, ter seveda hvala, ker si z nami vsemi delil življenjske izkušnje, uporabne nasvete in vaje za zdravo, čvrsto in lepo telo.

Seveda iskrena hvala tudi učiteljici joge Brigiti Bračko. Brigita je krepila mojega duha, me naučila kako se umiriti, kako se sprostiti in navsezadnje kako se dobro počutiti. Na pomoč nam je priskočila s svojim znanjem joge, meditacije in priprave dobrega vegie obroka. Dejansko nas je pospremila na pot  odličnega počutja.

Menim, da smo tekom izziva dobile lepo popotnico za na čudovito pot našega življenja. Kam bomo prišle ter kakšne cilje bomo osvojile pa je odvisno zgolj od nas samih.

Zato drage moje, očistite prah iz svojih “zaprašenih” želja, ciljev, potreb ter naredite korak naprej….

PA SREČNO POT VAM ŽELIM!