60 dnevni izziv: Vaje za lepo ženstveno postavo

Ne odlašaj, poletje je že skoraj trka na vrata! :)

Drage moje se še spomnite članka “Uteži za še bolj ženstveno telo”? Takrat sem vam obljubila, da z osebnim trenerjem Danielom Jelovičem pripraviva sklop vaj za lepo oblikovano ženstveno telo.

In preden se zopet pojavi kakšen dvom ali je trening z utežmi resnično primeren za nas, še enkrat citiram nasvet Danija:

“Drage dame, vse se bojite treninga z utežmi, ker imate v glavi, da boste postale mišičaste, da ne rečem možače. Z estetskega vidika pa vam vaje z utežmi oblikujejo telo v še bolj ženstveno postavo! S fiziološkega vidika boste močnejše, dvignila se bo kondicija, lepo oblikovane mišice pa vam bodo tudi pozneje v življenju pripomogle k bolj kakovostnemu gibanju, življenju ter zdravju. Poleg tega naj vam zaupam, da porabite več energije (kalorij), če imate večji odstotek mišic v telesu. Se vam zdi res tako preprosto povečati odstotek mišic? Že moški imamo problem pri pridobivanju mišične mase, pa imamo v telesu veliko več testosterona, ki je eden glavnih dejavnikov za mišično rast. Zato drage dame, vaša skrb je zamanj!”

Kaj torej čakate. Naredite nekaj za svoje telo še pred poletjem. Zagotavljam vam, ne bo vam žal!

Naredili bomo krožni trening za noge, rit, hrbet ter trup. Težo prilagajajte glede na moč ter sposobnost. Glavno je da delate pravilno.

1. ENO-NOŽNI STEP NA BOX; ponovimo 12-15 dvigov na VSAKO NOGO
2. VESLANJE NA KLOPI; naredimo 12-15 ponovitev soročno
3. Če imate dostop do fitnes naprave je to odlična vaja; 12-15 ponovitev
3. POČEP Z UTEŽJO (lahko tudi brez uteži); naredimo 8-12 ponovitev
4. PLANK Z IZMENIČNIM DVIGOM NOG; delamo 30-60 sekund
Krog vseh vaj ponovimo 4-6x:
– premor med samimi vajami je 30-60 sekund
– premor med samimi krogi je 90-120 sekund
Pa veliko prepotenih majic vam želim! 🙂