60 dnevni izziv: Vaje za čvrsto rit

Tukaj so nove video vsebine! Privošči si 10 minut na dan in verjami, da boš z večjim veseljem oblekla kopalke :)

Drage moje! Če mi pridno sledite, potem ste si verjetno že nabrale nekaj dodatne kondicije in moči. Osebni trener Daniel Jelovič in joga učiteljica Brigita Bračko sta tekom izziva namreč za nas pripravila že precej koristnih nasvetov in uporabnih vaj, ki nas krepijo, bodrijo in včasih tudi pomirijo.

Jaz moram priznati, da še vedno pridno obiskujem fitnes. Tudi danes je bilo tako, tukaj je celo dokaz. 🙂

Sem pa današnjo uro v družbi Danija izkoristila in ga prosila za nov paket vaj, ki nam bodo tokrat pomagale, da še pred poletjem poskrbimo za čvrsto “rit”! 🙂  Pred nami je torej nov izziv!

MOST

Vaja, ki jo poznamo pod imenom ‘hip thrust’ ali most, velja za eno izmed najbolj učinkovitih vaj pri oblikovanju zadnjice. In kar je najboljše, gre za vajo, ki jo lahko izvaja vsaka, kjerkoli in kadarkoli, saj za njo ne potrebujete nobenih pripomočkov.

To je vaja, ki vam ne bo “nabila” stegenskih mišic, kot različne vrste počepa in drugih stegensko dominantnih vaj. Seveda ob pravilni izvedbi,” poudarja osebni trener Daniel Jelovič in razkriva pravilno izvajanje vaje: “Vajo začnemo tako, da se uležemo na hrbet in pokrčimo kolena, da stopala ostanejo na tleh. Roke so ob telesu in zagotavljajo stabilnost. Vajo izvedemo tako, da dvignemo zadnjico in jo stisnemo. Seveda ne pozabite stisniti tudi trebušnih mišic, ki ščitijo hrbtenico. In kaj je ključnega pri učinkovitosti te vadbe –  da zavrtimo medenico nazaj.

POČEP  NA STOL

Začnete v stoječem položaju s stopali v širini ramen. Počasi in kontrolirano se spustite do pravokotnega položaja v kolenih (90 stopinj), da je stegnenica vzporedno s tlemi – takrat se usedete na stol. Kolena se ves čas gibljejo v smer, kamor so obrnjena stopala.

Dani priporoča izmenično izvedbo prve in druge vaje in to po piramidnem sistemu. Prva serija 15 ponovitev ene in druge vaje; druga serija 14 ponovitev ene in druge vaje; tretja serija 13 ponovitev prve in druge vaje… vse do štirinajste serije, ko ostane le še 1 ponovitev prve in druge vaje. Jaz vam zaupam, to zmorete tudi brez vmesnih počitkov in prekinitev.

Pomislite na plažo! 🙂