60 dnevni izziv: Vadba joge za dan poln energije

Po jutru se dan pozna! Zato si privoščite nekaj trenutkov samo zase! Tokrat v družbi joge.

Pred nami je vikend obarvan s sončkom, ki nam bo zagotovo postregel z dobro energijo in pozitivo. Ker sem res že velikokrat slišala, da se po jutru dan pozna, sem se odločila, da v svoj vsakdan uvedem 15 minut jutranje rutine, ki naj bi mi po besedah Brigite, joga učiteljice s katero se podajam na pot umirjenega uma, bistrih misli in prožnega telesa, spremenilo dan.

In če želite prehiteti sonce ter jutro pozdraviti malo drugače, je tukaj video s katerim se tudi ve lahko podate na jogijsko pot. Video je nastal na enem izmed potovanj, kjer Brigita rada poišče navdih in raziskuje meje lastnega telesa in uma.

“Vem, da je težko nastaviti uro 15 minut prej kot običajno, saj raje uporabljamo gumb, ki nam podaljša počitek za kakšno minuto. A ko boste enkrat preizkusili, kako drugače in pozitivno se bo dan obrnil po kratki jutranji vadbi in nekaj minutnem sproščanju, bo jutranja joga postala hitro rutina. Zakaj je pomembno vaditi zjutraj? Ker z jutranjo vadbo joge uravnamo nivo hormonov, povečamo dotok kisika, ki oskrbi celice in aktiviramo hrbtenico ter z redno vadbo odpravljamo energetske blokade in navsezadnje v telesu vzpostavimo ravnovesje. Veselim se najinih skupnih začetkov dneva :)”, dodaja Brigita.

Po jutru se dan pozna! Zato si privoščite nekaj trenutkov samo zase!