60 dnevni izziv: Sem slaba mama, če naredim nekaj zase?

Tudi tebe večrat zbada slaba vest in sama pri sebi iščeš odgovore na vprašanja ali otrokom daješ dovolj pozornosti, ljubezni, jim nameniš zadosti trenutkov, so deležni dovolj spodbude in pohval?

Tudi tebe večrat zbada slaba vest in sama pri sebi iščeš odgovore na vprašanja ali otrokom daješ dovolj pozornosti, ljubezni, jim nameniš zadosti trenutkov, so deležni dovolj spodbude in pohval?

Pogosto starši radi pozabimo, da odnos nas in otrok ni enosmerni tok, da ne šteje samo tisto kar mi prinesemo otrokom, temveč je otrokovo samospoštovanje v veliki meri odvisno tudi od občutka, da oni sami prinašajo vrednost v naša življenja. Zato, zelo pomembno je, da svojim otrokom pokažemo kako zelo smo veseli njih samih, ter seveda njihovih dejanj in jim na ta način pomagamo, da zgradijo zdravo samospoštovanje in občutek vrednosti.

Zaupajmo torej otrokom koliko nam pravzaprav pomeni njihov nasmeh, njihova naklonjenost, čas, ki ga preživijo z nami. Povejmo otrokom, da nam rišejo nasmehe na obraz, ko jim gre dobro v šoli ali športu, ko jih spremljamo na nastopih, ko za nas narišejo risbico, nam prinesejo sveže žemljice iz pekarne, ali nas bodisi presenetijo z jutranjo kavico.

Hkrati pa bodimo pozorni, da čas, ki ga preživimo z našimi sončki čim lepše izkoristimo. Tisto kar šteje je kvaliteta preživetega časa in nikakor ne kvantiteta.

In kako kvalitetno preživeti dan v družbi vaših malčkov?

Predlagam čimbolj aktivno iz zabavno druženje na prostem. Šport in gibanje prinašata mnoge koristi in pozitivno vplivata na razvoj in rast otroka. TUKAJ preverite ponudbo pripomočkov s katerimi bo preživljanje časa na prostem še prijetneje. Izberite med široko ponudbo koles, skirojev, kotalk, rolerjev, otroških igral, vozil na akumulator ali pedala in še in še. Odpravite se v naravo in uživajte na prostem v družbi celotne družine.

In če vas preseneti grdo vreme. Potem so DRUŽABNE IGRE odlična izbira. Nudijo sprostitev, zabavo, širijo obzorja in poglabljajo medsebojne vezi. Skozi igro posamezniki oblikujejo in razkrivajo svoj značaj in vedenjske vzorce. Zraven tega pa sproščene in igrive družabne igre pri otroku prebudijo kreativnosti in domišljijo.

Torej drage moje, tudi če si boste dvakrat tedensko privoščile uro časa zase, nihče ne bo prikrajšan. Ko pa boste s svojimi sončki, kvalitetno izkoristite vsako minuto.