60 dnevni izziv: Recept za domač deodorant

...., ki NE vsebuje parabenov, alkohola,  aluminija ter umetnih dišav in barvil. 

Vse bolj smo ozaveščene o sestavinah kozmetičnih preparatov, ki jih vsakodnevno uporabljamo na svoji koži. Pa naj si bo to krema, milo, parfum, deodorant,… Ni nam vseeno s čim “zastrupljamo” svoje telo, zato vedno bolj pogosto posegamo po naravni kozmetiki ter preverjenih sestavinah.

O deodorantih in vsem kar večina izmed njih vsebuje ste verjetno že dosti prebrale, pa ste se odločile tudi za spremembno in nekaj naredile proti temu, da strupene vsebine nanašate na svojo kožo?

Za vas imam rešitev. Tukaj je recept za deodorant, ki ga lahko izdelate kar same. In naj vam zaupam, domač izdelek ne vsebuje parabenov, alkohola, aluminija ter umetnih dišav in barvil.

Za izdelavo odličnega domačega deodoranta potrebujete:

  • 50 g tapiokine moke ali koruznega škroba
  • 50 g sode bikarbone
  • 3-4 jedilne žlice stopljenega kokosovega olja
  • 10 kapljic eteričnega olja (po izbiri)

V posodico odmerimo 50 g tapiokine moke oziroma škroba in 50 g sode bikarbone – vse skupaj temeljito premešamo. Dodamo stopljeno kokosovo olje in eterično olje po naši izbiri. Za svež vonj lahko uporabite eterično olje agrumov, sivke ali poprove mete, za malo bolj sladko različico pa vanilijo.

Ustvarite svojo edinstveno različico deodoranta in privoščite svojemu telesu le najboljše!

In če niste oseba, ki bi ustvarjala doma, potem pokukajte v spletno trgovino podjetja Karbonoir. Tudi v njihovi ponudbi najdete odličen povsem naraven deodorant! 🙂