60 dnevni izziv: Privošči si nekaj romantike

Tukaj je 8 srce parajočih romantičnih filmov 21. stoletja! Zagotovo bodo pustili pečat v tvojem življenju!

Se tudi pri vas doma na kavču najde paket robčkov, ki brišejo solze ob dramah polnih čustev? Tukaj je 8 filmskih uspešnic 21. stoletja ob katerih zagotovo ne boste ostale ravnodušne. Romantične drame tega formata, si velja ogledati večkrat v življenju. Pripravite robčke!

1. Beležnica (The Notebook, 2004)

Nicolas Sparks je s svojim romanom o brezčasni ljubezni pri bralcih prebudil vsa čustva, za solze pa niso bili prikrajšani niti gledalci v kinematografih, ki so konec romantične drame iz leta 2004, v kateri sta blestela Ryan Gosling in Rachel McAdams, lahko pričakali zgolj z robčkom v rokah.

2. Pred sončnim zahodom (Before Sunset, 2004)

Američan Jesse (Ethan Hawke) in Francozinja Celine (Julie Delpy) sta se leta 1995 prvič srečala na vlaku in se odločila, da njegovo zadnjo noč v Evropi preživita skupaj, potem pa se razideta. Ponovno se srečata šele devet let pozneje v Parizu – znova naključno. Tudi tokrat imata le nekaj ur časa, ki jih zapolnita s pohajkovanjem po pariških ulicah in razpravljanjem o neuspelih razmerjih.

3. Blue Valentine (2010)

Blue Valentine je film, ki nas že na začetku postavi pred dejstvo, da je zakonska zveza med Deanom (Ryan Gosling) in Cindy (Michelle Williams) pred razpadom in da srečnega konca ne gre pričakovati. Film, ki ga ni dobro gledati v paru.

4. Krive so zvezde (The Fault in Our Stars, 2014)

Grenko-sladka romantična drama, posneta po knjižni uspešnici Johna Greena, prikazuje naključno srečanje dveh sorodnih duš, ki ob koncu prekratkega življenja doživita začetek neizmerne ljubezni. Film, ob katerem boste težko zadrževali solze, je tudi poln življenjskih lekcij, ki jih velja upoštevati.

5. Pisani pajčolan (The Painted Veil, 2006)

Kitty (Naomi Watts) se proči z inteligentnim, a malo dolgočasnim doktorjem biologije Walterjem (Ed Norton). Medtem ko se njen mož posveča poslu, se Kitty zaplete v ljubezensko razmeje s šarmantnim diplomatom Charliejem (Liv Schreiber). Ko Walter to izve, sprejme delo v odročni kitajski vasi, kjer je izbruhnila kolera, ter s seboj odpelje tudi Kitty. Zakonca začneta tam svoj razpadajoči odnos odkrivati znova.

6. Enkrat (Once, 2006)

On je glasbenik, ki ponoči prepeva na dublinskih ulicah. Ona je Čehinja, ki igra na klavir in se preživlja s priložnostnimi deli, ponoči pa skrbi za svojo mati in hči. Nekega dne se njuni poti križata in Ona mu pomaga posneti demo plošček, s katerim se odpravi v London trkat na vrata glasbenih založb. Medtem se zbližata, razčistita s svojimi partnerji in si skozi pesmi začneta izpovedovati ljubezen. Nežen in romantičen film, ob katerem boste le stežka zadržali solze.

7. Adelino življenje (Blue is the Warmest Color, 2013)

Drzna pripoved o strastnem razmerju med občutljivo srednješolko in svobodomiselno študentko umetnosti. Epska zgodba o ljubezni, strahu in bolečini razhoda, ki je upravičeno prejela Zlato palmo v Cannesu.

8. Ob tebi (Me Before You, 2016)

Čustvena zgodba, o prikupni, a raztreseni in naivni Lou (Emilia Clarke), ki mora obrniti nov list v svojem življenji. Ko izgubi fanta in službo, se zaposli na dvorcu mladega premožnega bankirja Willa (Sam Claflin), ki je v prometni nesreči povsem ohromel in se znašel v duševni stiski. Lou počasi omehča Willovo srce in med njima se spletejo nepričakovana romantična čustva.