60 dnevni izziv: Premagajmo spomladansko utrujenost

Vas zanima kako se spopasti s spomladansko utrujenostjo? Tukaj je odgovor!

Je spomladanska utrujenost mit ali resnica? Na to vprašanje nimam pravega odgovora, lahko pa vam zaupam kako se spopasti z utrujenostjo, oziroma kaj narediti za več energije, boljše razpoloženje in navsezadnje psihično in fizično zdravje. Odgovor je: POJDITE NA SVEŽ ZRAK! Svež zrak bo za vaše telesno in duševno razpoloženje naredil prave majhne čudeže. Zato si ga privoščite, kolikor si ga le lahko, presenečene boste, kako odlično se boste počutile!

V svojo vsakodnevno rutino vključite obilico dnevnega gibanja, zraven pa povabite ostale družinske člane. Saj veste – tudi v družbi otrok lahko marsikaj naredite zase. Otroci se vam bodo z veseljem pridružili na teku, (pa tudi, če so mlajši – vzemite jih s seboj, vi lahko tečete, oni pa vozijo kolo).

In če ste brez idej kako v vašo aktivnost vključiti vaše malčke, je trgovina Pikapolonica  za vas pripravila nekaj pripomočkov s katerimi bo preživljanje časa na prostem še prijetneje. Izberite med široko ponudbo koles, skirojev, kotalk, rolerjev, otroških igral, vozil na akumulator ali pedala in še in še.

Pa naj vam za konec zaupam še 3 glavne prednosti svežega zraka:

  • Izboljšuje srčni utrip in krvni pritisk

S tem, ko se boste nadihale svežega zraka boste svojemu telesu prihranile veliko dela, saj bo na enostaven način dobilo ves kisik, ki ga potrebuje.

  • Izboljšuje prebavo

Ste vedele, da vam svež zrak pomaga prebaviti hrano bolj učinkovito? Zato namesto, da po obroku okupirate kavč, raje obujte športne copate in si privoščite sprehod v naravo.

  • Izboljšuje imunsko odpornost

Bele krvničke pomagajo, da se spoprimemo z bakterijami in drugimi mikrobi. Vendar te celice za svoje uspežno delovanje potrebujejo zadosti kisika, ki ga zagotovo v največji meri zaužijemo na svežem zraku.

 

Kaj torej čakate? 🙂