60 dnevni izziv: Knjige, ki vas bodo spremenile

Ko boš pripravljena na novo poglavje v svojem življenju, potem priporočam, da ga odkrivaš vrstico za vrstico. Za navdih je tukaj nekaj knjižnih predlogov.

Če si želimo spremembe, moramo najprej spremeniti sebe!

Morda te je izziv “Mamice naredimo nekaj zase!” spodbudil, da narediš korak k spremembi v svojemu življenje. Če potrebuješ nekaj navdiha in spodbude potem je knjiga zagotovo dobra izbira in popotnica na poti k novim izzivom. S pomočjo knjige boš odkrivala nove skrivnosti, hkrati pa boš lahko odplavala iz vsakodnevne rutine in si privoščila nekaj časa samo zase.

Preden ti zaupam nekaj naslovov knjig, ki so vedno dobrodošla izbira, pa še simpatično presenečenje.

Drage moje, eno izmed vas bom obdarila s paketom Karbonoir izdelkov. Morda boš ravno ti tista srečnica, ki si bo zvečer, še preden se potopi v svet knjige, lahko privoščila ritual z vrhunsko črno sestavino. Več informacij o nagradni igri najdeš na naši Facebook strani – (objavljeno 20.03.2019, ob 19h).

In ko boš pripravljena na novo poglavje v svojem življenju, potem priporočam, da ga odkrivaš vrstico za vrstico. Za navdih je tukaj nekaj knjižnih predlogov:

Siniša Ubović: Pot spremembe

Ko spremenimo misli, spremenimo tudi svoje življenje,” pravi Siniša Ubović, ki ni le uspešen igralec, temveč tudi eden od vodilnih učiteljev, trenerjev in predavateljev na področju osebne rasti in razvoja. V knjigi Pot spremembe skozi svojo lastno izkušnjo odkriva, da so vse zamisli o lepšem, srečnejšem in bolj izpolnjujočem življenju, ki po večini prihajajo z vzhoda, še kako uporabne tudi za nas, ki živimo na tem koncu sveta.

Florence Scovel Shinn: Igra življenja in kako jo igrati

Večina ljudi misli, da je življenje bitka, toda življenje ni bitka, ampak igra. Knjiga nas uči, da ima sposobnost vizualizacije vodilno vlogo v igri življenja. Človek, ki svoje predstavne zmožnosti izuri tako, da si vedno zamišlja samo dobro, prinese v svoje življenje “vse pravične želje svojega srca”: zdravje, bogastvo, ljubezen, prijatelje, popolno uresničenje sebe in najvišjih idealov.

Adam Grant: Izvirnost

Avtor uspešnice Daš in dobiš, se v svoji knjigi Izvirnost znova loteva tematike izboljšanja sveta – tokrat z vidika osebne izvirnosti. Kako prepoznamo dobro zamisel, kako izrazimo svoje mnenje, ne da bi nas utišali, kako izberemo primeren trenutek ukrepanja ter se spopademo s strahom in dvomi – vse to so vprašanja, na katera odgovarja eden najbolj provokativnih mislecev svoje generacije. Knjiga, ki bo gotovo vplivala na to, kako gledate na svet, povsem mogoče pa je, da bo spremenila tudi vaše življenje.

Robin S. Sharma: Menih, ki je prodal svojega ferarija

Uspešni odvetnik Julian Mantle ima na prvi pogled vse, kar bi si lahko želel. Ko pa doživi srčni napad, se zamisli nad svojim življenjem, v katerem ni prostora za moralo in duhovnost, zato proda vse, kar ima in se opravi v Himalajo. Tam spozna meniha, ki ga nauči na življenje gledati z drugačnimi očmi. Lahkoten in berljiv roman je zanimiva kombinacija napol pravljične zgodbe in praktičnih napotkov, kako izboljšati svoje življenje.

Eckhart Tolle: Nova zemlja

Eckhart Tolle je zaslovel je s knjigo Zdaj! Resnično tvoj je samo ta trenutek. Njegovo delo Nova zemlja pa prinaša dragocena spoznanja o prebujenem, zavestnem življenju, ki vsak trenutek prepoznava svoj ego in njegove manipulacije. Nismo to, kar mislimo, da smo, ampak nekaj drugega. Misli, dejanja, tudi telo se nenehno spreminjajo, naš resnični jaz pa ostaja nespremenjeno Eno, pravi Tolle.

Pa veliko trenutkov v družbi dobre knjige ti želim!