60 dnevni izziv: Kako pomembni so prijatelji?

Obstaja veliko znanstvenih dokazov, kako zdravi so socialni odnosi.

Ljudje smo družabna bitja, zato potrebujemo svoj socialni krog, svoje “vrstnike” in somišljenike. Prijatelji obogatijo naša življenja, obstaja pa tudi veliko znanstvenih dokazov, kako zdravi so socialni odnosi.

Pravijo, da zavedanje, da nekaj pomenimo tudi drugim, vpliva  na doživljanje nas samih. Bolje pazimo nase, živimo bolj zdravo in se podajamo v manj tveganj.

Naš socialni krog so naši otroci, naša družina, naši sodelavci, sosedje, znanci ter seveda prijatelji. Nekaterim posvetimo dovolj časa, za druge pa nam ga na žalost pogosto zmanjka.

Je tudi tvoj dan prekratek in hitro mine mesec odkar si na nazadnje videla svojo prijateljico? Potem pa se opravičuješ s 1001 izgovorom zakaj si enega večera ne moreš privoščiti zase? Vem, po dnevni rutini smo utrujene in ponavadi nam ne pride na misel, da bi se spravile iz udobnih domačih oblačil ter se odpravile od doma. Toda temu moramo narediti konec! Sploh se ne zavedamo kako pomembo je kdaj pa kdaj stopiti iz sveta dnevnih skrbi in zaživeti tudi v kakšni malo drugačni vlogi.

Se še spominjate tistih brezskrbnih dni, ko smo se s svojimi prijateljčki igrali na dvorišču, ko smo kot najstniki posedali po parkih ali pa kot polnoletni “vsevedi” reševali svet sredi šolske avle. Vse to v družbi najboljših prijateljev!

Prijetni spomini kajne, polni dragocenih izkušenj in občutkov!

Poskrbimo, da bomo takšne trenutke zbirale tudi kot mamice. Vzemimo si čas zase in za prijatelje ter ga preživimo ob  kavici ali čaju, morda v kinu ali pa ob osvežujočem koktajlu.

Jaz sem si v petek privoščila enega, torkrat v AULA cafe na Kardeljevi ploščadi. Dobra ura druženja, me je napolnila z novo energijo in pozitivo, hkrati pa sem hvaležna za tistih nekaj utrinkov nostalgije, ki so me popeljali v čas študenstkega življenja. 🙂

Ne odlašajte drage moje, začinite si dan z dobro družbo prijateljice. Zagotavljam vam, ne bo vam žal!

AULA cafe je na novo odprt lokal s čudovitim ambientom in pestro ponubo koktajlov. Obratujejo sicer med tednom, za vikende pa lahko njihove prostore najamete za privatno zabavo v družbi vaših prijateljev! Za več informacij o najemu pišite na : info@coffeetobe.si .