60 dnevni izziv: Idealna ženska postava v očeh moškega

In zakaj moški obožujejo obline?

Moja definicija idealne postave je pogosto povsem drugačna kot je definicija idealne postave marsikaterega moškega. Da ne govorimo o tem kakšen razkorak nastane kadar povprašamo o idealni postavi modno industrijo ali pa morebiti zdravstvo. Težko tukaj naredim nek pameten in splošen zaključek, lahko le dodam, da je ključno, da se v svoji koži počutimo dobro, ter si hkrati prizadevamo skrbeti za zdravje svojega telesa.

So pa vsekakor zanimiva spoznanja raziskave, v kateri so raziskovalci preučevali moške možgane, medtem ko so ti opazovali ženske. Veliko večja aktivnost v moških možganskih celicah je bila zaznana v trenutkih, ko so ti opazovali dekleta s polnejšimi postavami.

Manekenka in model Kelly Brook  ima po besedah znanstvenikov poplno telo v očeh marsikaterega moškega.  

Pred raziskavo so moški opravili tudi pisni test, v katerem so morali navesti stvari, ki so jim pri ženskah seksi. Na podlagi vseh opravljenih raziskav so raziskovalci prišli do zaključka, da imajo moški raje ženske z nekoliko obilnejšimi postavami.

Zanimivo kajne?

Tukaj je 8 poglavitnih razlogov, zakaj naj bi bilo temu tako:

1. Mehkoba telesa: ženske z oblinami imajo več maščobnega tkiva, zato je njihovo telo na otip mehkejše od suhic z zelo malo ali nič maščobnega tkiva.

2. Prsi in zadnjica so veliko bolj poudarjene kot pri suhicah. Moški imajo pač radi okrogle zadnjice, ozek pas in vsaj srednje velike prsi.

3. Suhice izgledajo starejše: maščobno tkivo ženskam z oblinami v poznejših letih zapolni gubice in zgladi kožo.

4. Obline so znanilke plodnosti: za moške predstavljajo obline pri ženskah znak plodnosti. Moškim je to pomembno zlasti takrat, ko iščejo partnerke za dolgotrajno zvezo. Poleg tega se plodnost že od nekdaj povezuje z ženskami s širokimi boki.

5. Vse moške podzavestno bolj privlačijo ženske z oblinami.

6. Za moške so ženske z oblinami veliko bolj ženstvene od suhic.

7. Moški trdijo, da je seks veliko boljši z žensko močnejše postave.

8. Vse jim bolje pristoji: čeprav v svetu mode kraljujejo suhice, pa je za moškega veliko bolj izzivalno videti žensko z oblinami v majhni seksi oblekici.