60 dnevni izziv: Hujšaš že tretjič letos?

Tukaj je 5 nasvetov kako shujšati v tej neskončni tekmi!

Danes pa je za nas pripravil članek osebni trener Daniel Jelovič. Na moje vprašanje kako shujšati na dolgi rok mi je namreč ponudil kompleksen odgovorov, zato sem ga prosila, da povzetek strne kar v članku. Tukaj je njegov nasvet:

So vam poznane moderne diete, ki temeljijo na prepovedih in izločanju živil?

Večinoma so to ogljikovi hidrati, ki se jim moramo odpovedati v popularnih ketonskih dietah! Čeprav se niti ne zavedamo, pa si ponavadi ob ciljih, ki temeljijo na prepovedi, omejimo tudi rok trajanja diete. Večina naših obljub tako zamre že v 12-18 dneh.

Da se temu izognemo je tukaj 5 nasvetov kako uspeti v tej neskončni tekmi:

  1. ODLOČI SE ZA “DIETO”, KI JO LAHKO DRŽIŠ NA DOLGI ROK

Besedo dieto sem dal v narekovaje, saj je bolj bistveno, da svojo dnevno rutino nekoliko spremeniš – ji morda dodaš ali odvzameš nekaj malenkosti, ki postopoma spreminjajo tvoj življenski stil.

  1. NE IZLOČAJ ŽIVIL!

Zakaj bi izločali polnovredne makrohranila? Vsa so potrebna za kakovostno življenje in uravnoteženo prehrano. Ni “slabe” in “dobre” hrane. Gre se samo za kalorični vnos in koliko je nek obrok polnovreden. Ali vsebuje kvalitetne beljakovine, ogljikove hidrate in zdrave / nenasičene maščobe…

  1. OD ENE SOLATE NE BOŠ SHUJŠALA, KOT SE OD ENEGA BURGERJA NE BOŠ ZREDILA 

Ko se zgodi “pregreha” ali malo bolj obilen obrok, raje spremeni in zmanjšaj druge obroke v dnevu. Konec dneva je pomemben kalorični vnos, katerega ne smemo prekoračiti. V primeru, da ga, zmanjšamo vnos pri drugih dnevih.

  1. 80% NEPROCESIRANE (CLEAN) / 20% PUSTIŠ ZA DUŠO

Priznajmo si – radi uživamo v druženju, se zabavamo in radi pojemo nekaj dobrega. Zato vedno pravim, da si pusti tistih 20% za svojo dušo: malo čokoladico, rogljiček, kos pice ali temu kaj podobenga. Bolje, da si ob priložnosti privoščiš “drobceno pregreho”, kot pa da pride dan, ko bi pojedla vse kar imaš. Ponavadi se to rado zgodi ob striktnih dietah in strogih prepovedih.

  1. IZRAČUNAJ SI SVOJE KALORIJE

Termodinamika je kralj. Če preveč poješ se boš redila, če poješ manj kot potrebuješ za vzdrževanje telesne teže, boš hujšala. Koliko kalorij potrebuješ za določen cilj pa si izračunaj na naslednji povezavi: bit.ly/JDkalkulator

Drage moje, Dani nam je postregel konkretne koristne in učinkovite nasvete, jaz pa dodajam le to, da ne  pozabite na telesno aktivnost! Šport in gibanje prinašata mnoge koristi tako vam kot vašim otrokom. Zato izkoristite sončne dneve, če se le da v družbi svojih malčkov. In da bo preživljanje časa na prostem še prijetneje, TUKAJ preverite ponudbo pripomočkov za še več zabave na svežem zraku!

.