60 dnevni izziv: 5 nasvetov za boljši spanec

Zbudile se boste spočite in polne energije za nov dan in nove izzive!

Kako pomembno je spanje, se pogosto zavemo šele, ko začutimo posledice njegovega pomanjkanja!

Drage mamice, vam so zagotovo poznani trenutki, ko ste morda na račun vaših malčkov že jutro pričele utrujene, saj se ponoči niste naspale. Spanje seveda pomembno vpliva na kakovost našega življenja, zato je bistveno, da v svoj urnik umestimo tudi zdravo spalno higieno!

O tem kako si lahko izboljšamo spanec, sem poklepetala z osebnim trenerjem Danielom Jelovičem:

Zadeva je relativno preprosta, saj zahteva od nas samo nekaj sprememb. Malenkosti, ki naredijo veliko!

1. MOBILNI TELEFON

“Kje imaš telefon ko spiš?” je moje prvo vprašanje pri strankah, ki imajo problem s spancem. Skoraj vsakdo spi s telefonom, tudi sam sem včasih. Toda mobilni telefon nima kaj iskati v spalnici! Odložimo ga vsaj 4-5 metrov stran. Spalnica je prostor za regeneracijo, počitek in mir. Govorim iz izkušenj, ker sam boljše spim od kar sem naredil to majhno spremembo. In nisem sam, vsi moji spijo boljše samo zaradi tega.

2. ZASPITE IN PREBUDITE SE OB ISTI URI

V svoj urnik vključite rutino. Ljudje smo namreč bitja navad. Če si boste postavile cilj kdaj v posteljo, boste zagotovo bližje temu, da ustvarite zdravo rutino.

3. SPANJE 6-8 UR

Seveda, pogosto pride dan, ko nam obveznosti ne dopuščajo, da bi pravočasno zaključili svoje delo in se ob zgledni uri odpravili v posteljo. Zato si je potrebno postaviti prioritete in si kljub vsemu zagotoviti kakovosten spanec. Le ta bo poskrbel za produktiven dan. Dobra regeneracija, več energije in večji fokus.

4. PREHRANA

Če boste jedle predelano hrano, “junk food”, preveč sladkarij in podobne pregrehe, vaše telo enostavno ne bo imelo hranil za regeneracijski proces. Si upate natočiti dizelsko gorivo v bencinski motor?

5. GIBANJE & TRENING

Osem in več ur v službi, povišan stres, obveznosti doma in še marsikaj drugega. Kje naj najdemo čas za trening? Vse je mogoče, če si znamo postaviti prioritete. Da boste imele več energije, da boste bolje izgledale in boljše spale, bo potrebne tudi nekaj športne aktivnosti. Trening za moč, cardio trening ali pa zgolj sprehod v naravo, naredi veliko razliko. Če boste aktivne boste znižale stres, dnevno porabile več energije, kar je pa tudi osnova za uspešno preoblikovanje telesa, ter seveda bolj miren in zdrav spanec.