5 trendi tipov čevljev za to jesen

Letošnja jesen bo v znamenju rdečih odtenkov, kačjega potiska, debelih, robustnih petk in unikatnih nizkih čevljev.

Kot so že v začetku leta napovedali modni oblikovalci, bo letošnja jesen v znamenju rdečih odtenkov, kačjega potiska, debelih, robustnih petk in unikatnih nizkih čevljev. V kolikor ste avanturističen tip, imate na voljo kar nekaj modelov, s katerimi lahko pritegnete pozornost, sicer pa izberite klasiko s pridihom trenutnih trendov. Predstavljamo vam pet ključnih trendi čevljev za to sezono.

Rdeč škorenj

Temnejši odtenki rdeče, kot je bordo rdeča, so značilne barve jeseni. Tudi letos niso izjema, saj vsi spletni vplivneži potrjujejo, da je rdeča tudi letos »in«. Še posebej pogosto boste na ulicah zaznali rdeče škornje. Če ste nekoliko pogumnejši, boste v koraku z letošnjo modo, če izberete takšne v kavbojskem stilu. Izredno priljubljeni bodo tudi asimetrično odrezani modeli čevljev, ki vnašajo svežino v modo čevljev. Sicer pa izberite klasične modele, kot su recimo modeli znamke ara, ki tradicionalno ohranja najvišje standarde udobja in klasike.

Čevlji s potiskom kačje kože

Številni svetovni oblikovalci so v svoje jesenske kolekcije vključili ravno obutev iz kačje kože. Posebej pogosto smo lahko zasledili škornje in gležnjarje. Naravni odtenki, obarvan material, čevlji, v celoti izdelani iz kačje kože ali pa zgolj detajli – kačja koža je hit te jeseni. Vsi, ki si torej želite to sezono izstopati in hkrati biti v koraku z modo, se odločite za ta tip čevljev.

Unikatni nizki čevlji

Ti raznoliki čevlji so udobni in modni ter jih lahko obujete s čemerkoli v vaši garderobi. To sezono si privoščite nov model, takšen, ki ga še nikoli do sedaj niste imele. Balerinke, športno-elegantni modeli nizki čevljev, zaprti natikači, loaferke, … Izbira je neskončna!

Službeni salonarji

Podjetniški stil je v polnem zamahu in vse si želijo vsak trenutek izgledati kot organizirana, uspešna podjetnica. Za to morate imeti v vaši jesenski garderobi petke s kvadrasto oblikovano peto, ki pa naj ne bo višja od 7 centimetrov. V kolikor želite izgledati strogo poslovno in resno, izberite nevtralne in temne odtenke. Če pa želite nekoliko bolj izstopati, si omislite petke v živih barvah, kot je na primer rumena.

Vikend blok petke

Se sprašujete, kaj so blok petke? Gre za čisto običajne čevlje na peto, bodisi zaprtega bodisi odprtega tipa, ki pa se od običajnih stiletto petk razlikujejo po obliki pete. Ta je širša in kvadraste oblike, zato so ti čevlji praviloma udobnejši za hojo. Letošnjo jesen predstavljajo alternativo stiletto petkam. Z njimi boste izgledale elegantno in modno, hkrati pa boste lahko plesali vso noč.

Foto: Ara, Pinterest