5 razlogov, zakaj vaši čevlji izgledajo ceneno

Nasveti, ki vam bodo pomagali pri izboru pravega para čevljev...

Četudi si ne morete privoščiti, da bi za čevlje odšteli več 100 evrov, zagotovo lahko najdete v ponudbi modele, ki so cenovno dostopni, a bodo na vaših nogah izgledali dragi. Vsa skrivnost je v obliki čevlja oziroma modelu, izboru materialov in barv. Kaj hitro pa lahko vaši čevlji izgledajo ceneno, česar si verjetno res ne želite. V nadaljevanju smo pripravili 5 nasvetov, na kaj morate biti pozorni pri izboru.

1.Preveč kovinskih dodatkov – tudi ti so bili nekaj časa precej moderni, a čevlji s preveč kovine izgledajo precej ceneno. Pravi izbor je torej dobra mera metalnih dodatkov, ki bo par naredila še bolj eleganten.

2. Previsoka platforma na čevljih s peto – trendi naredkujejo, da čevlji nimajo platforme. Kljub temu da imate v svoji zbirki, ki je nastala izpred nekaj let, ko so bile platforme modne, kakšen par, predlagamo da se ga znebite. Čevlji brez platforme izgledajo elegantno in sofisticirano, res pa je da so tudi nekoliko bolj neudobni.

3. Prevelika ali premajhna šrevilka – vedno pazite, da boste imeli na nogah pravo velikostno številko, saj je sicer v enem ali v drugem primeru vaše stopalo deformirano, hkrati pa začete hoditi čudno, saj se ne počutite najbolje.

4. Ne morete v čevljih normalno hoditi – niste vešče hoje v visokih petkah? Potem predlagamo, da začnete počasi in sicer izberite par z nižjo in udobnejšo, torej nekoliko debelejšo peto. Ko boste to popolnoma osvojile, lahko nadaljujete z višjo in tanjšo peto. Res pa je, da vsa dekleta zaradi telesnih značilnosti, ne morejo enako lepo hoditi v visokih petkah, četudi trenirajo ves čas. Tukaj je pač potrebno imeti tudi nekaj sreče, ki nam je dana ob rojstvu.

5. Svetleči lakasti modeli – lakasti modeli so lahko izredno elegantni in bodo na eni strani izgledali zelo dragi, a to velja le v primeru, ko izbiramo čevlje v črni, bež in beli barvi. Vse druge barvne nianse v kombinaciji z lakom lahko izgledajo obupno.