5 nasvetov, kako uskladiti čevlje in torbico

Poigrajte se z vzorci in materiali in jih sestavite po svojem okusu...

To je eno tistih modnih pravil, ki že vrsto let muči dame vseh generacij po vsem svetu. Ker so čevlji in torbica eden izmed najpogostejših parov pri dodatkih, bi bil pravi modni zločin preprosto uporabiti enak vzorec ali material in tu zgodbo zaključiti. Poigrajte se z vzorci in materiali in jih sestavite po svojem okusu, hkrati pa vseeno ne pozabite na nekaj pomembnih pravil.

Previdnost pri ujemanju
Pomembno je, da so barve res prave. Različna odtenka rdeče lahko hitro spodneseta še tako skrbno izbran outfit. Pazljivo izbirajte tudi materiale, ki si naj bodo podobni. Različna struktura blaga lahko močno vpliva na videz barve, zato je pri barvnem ujemanju različnih kosov pomembno, da se ga lotimo previdno in skrbno.

Monokromatično
Če je vaša prva izbira pri obutvi in torbici vedno črna, popestrite kombinacijo s teksturami. V tem primeru lahko za zanimiv učinek poskrbi usklajevanje različnih materialov. Poskusite lakaste materiale in potisk krokodilje kože s semiš nizkimi čevlji ali torbico iz gladkega usnja s semiš gležnjarji in resami. S črno torbico gre odlično skupaj obutev v nevtralnih temnih tonih, to je dejstvo. Recimo, golobje sivi salonarji znamke Ara so odličen primer popolne obutve za kombiniranje s črno torbico. Enako velja, če je vaša vsakodnevna torbica v rjavih tonih, ki daje odlično priložnost za monokromatsko kombiniranje dodatkov.

Divji vzorci
Potiskana obutev in torbice se lahko prepletajo z nevtralnimi in živimi barvami. Leopardji potisk in rdeča so v pravi meri lahko še kako šik modna kombinacija. Zato ni razloga, da potiskani salonarji in rdeča torbica ne bi skupaj zakorakali na modne ulice. V nekaterih primerih sta dva potiskana dodatka boljša kot eden. Kačji potisk na majhni pisemski torbici je lahko opaziti ob cvetličnem potisku poletnih visokih pet, vendar pazite, da se toni in barve vsaj na eni točki ujemajo, hkrati pa naj eden od dodatkov vseeno bolj ujame pogled in prevlada.

Večerne kombinacije
Za večerne kombinacije izberite torbice manjših dimenzij, ki se odlično prilegajo v vašo dlan, namesto, da s seboj vlačite veliko torbico, ki jo imate za vsakodnevna opravila skrbno pri sebi. Obute imejte bolj nežne salonarje, ki lepo poudarijo vašo silhueto in jo le še izpopolnijo. Takšne minimalne dodatke, ki ne prevzemajo celotnega videza lahko uporabimo za kombinacijo različnih barv in potiskov, saj so sami po sebi neizstopajoči kosi in je igranje z barvami in vzorci še kako dobrodošlo. Pozorne bodite le na teksturo materiala za prefinjen videz.

Pomembne niso samo barve
Pri ustvarjanju stajlinga se nam morda zatakne pri barvah, pri tem pa velikokrat pozabimo, da na pravo kombinacijo vpliva še marsikaj drugega. Pri torbici sta na primer zelo pomembni velikost in oblika. Včasih lahko skoraj v celoti pozabimo na barvo, če je le oblika primerna in je material torbice skladen s preostalim stilom. Enako velja tudi za čevlje – k poletni obleki je primerneje izbrati bolj odprte čevlje, ki povežejo lahkotnost celotnega videza.