5 nasvetov kako kupovati na spletu

Koristni nasveti, ki vam bodo pomagali pri nakupih prek spleta

Spletno nakupovanje je v tujini že dalj časa izjemno priljubljeno. Velik preskok so pri nakupovanju na spletu naredili številni modni blogi, ki so že pred leti začeli promovirati različne spletne ponudnike. Eden izmed prvih, ki je odlično sodeloval z modnimi blogerji, je mednarodni spletni prodajalec Asos. V Sloveniji pa se tržišče na spletu počasi, a vztrajno prebuja.

Veliko časa preživite pred računalnikom in spremljate modne novosti ter ponudbe spletnih trgovin, a se vseeno ne odločite za spletni nakup? Popolnoma vas razumemo, saj ste mogoče v preteklosti doživeli neprijetno izkušnjo ali pa enostavno ne zaupate tako izdelkom kot samim prodajalcem. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj nasvetov, kako se prepričati o tem kaj kupujete na spletu in ali je s prodajalcem vredno sodelovati.

1.FOTOGRAFIJE IZDELKOV

Eden ključnih pokazateljev kaj naročujete so fotografije izdelkov s katerimi prodajalec predstavlja svojo ponudbo. Verjetno ste že slišali za marsikatero zgodbo ali pa jo celo doživeli na lastni koži, ko ste zagledali na Facebooku ali na kakšnem drugem oglasu na spletu, neverjetno lep kos oblačila ali čevljev in to za pičlih nekaj evrov. Ko ste izdelek prejeli pa je prišel le približek tega kar naročujete. Nekvalitetni materiali, popolnoma drugače izdelana oblačila in čevlji, kot so bili prikazani na fotografiji, ki vas je prepričala. Torej, vedno dobro poglejte fotografije, preden naročite izdelek, saj se pogosto dogaja, da spletni prodajalci uporabljajo fotografije dragih blagovnih znamk, ki so seveda čudovite, a ko dobite dejanski izdelek ta niti približno ne izgleda tako. Nakupujte v spletnih trgovinah, kjer je iz fotografij razvidno, da je te prodajalec sam fotografiral z dejanskimi izdelki, ki jih prodaja. Najbolje je iskati trgovine, kjer je izdelek prikazan tudi na modelu, saj si boste tako najbolje predstavljali, kako določen kos oblačila ali čevelj dejansko izgleda. Za primer vzemimo kar Etiketino spletno trgovino Etiketa Shop, kjer so vse fotografije ustvarili domači fotografi na modelu in prikazujejo čevlje v dejanskem stanju.

2. PODOBA SPLETNE TRGOVINE

Dober vtis o tem s kom poslujete je tudi celostna podoba spletne trgovine. Sodoben dizajn, lastne fotografije kampanj in samih izdelkov, morebitne video vsebine in celostni pristop, vam veliko povedo o prodajalcu. Zato priporočamo, da stran na katero so vas pripeljali oglasi dobro pregledate in si ustvarite vtis o verodostojnosti prodajalca in samih izdelkih.

3. MOŽNOST MENJAVE IZDELKOV, ČE VAM TI NE USTREZAJO

Pri spletnem nakupu oblačil ali čevljev smo pogosto v dvomih glede številke, ki jo naročujemo. Ko že vidimo fotografije na modelu in dobro pregledamo kako oblačila in obutev pristojijo modelu, pa smo sami v dvomu glede številke, nam mora prodajalec nuditi možnost zamenjave ali vračila izdelkov, če ugotovimo, da nam ti resnično ne ustrezajo. Ker morajo biti spletni nakupi enostavnejši od obiskov klasičnih trgovin, preverite ali vam prodjalec nudi brezplačno možnost vračila izdelkov. To storitev ima odlično urejeno prav Etiketa Shop, saj s pošiljko in samim vračilom nimate dodatnega dela. Vse kar morate storiti je, da namero o zamenjavi številke sporočite na elektronski naslov in dostavna služba vam najkasneje v dveh dneh na želeni naslov dostavi novo pošiljko ter prevzame staro in to brez kakršnegakoli stroška.

4. PREVERITE ZGODOVINO PRODAJALCA

Da bo vaše nakupovanje brezskrbno, preverite zgodovino podjetja s katerim poslujete. Podjetja, ki so na trgu že daljše obdobje, ne skrivajo svoje identitete in so registrirana v Sloveniji, so zagotovo vredna zaupanja.

5. UPORABNE VSEBINE in DRUŽBENA OMREŽJA

Drage dame, vemo da rade spremljate zadnje modne trende, zato smo prepričani, da je velik doprinos k prijaznejšemu spletnemu nakupovanju tudi vsebina, ki jo najdete na spletni strani prodajalca ali njegovih povezanih straneh. Običajno se uporabne vsebine, ki vam dajo kakšen dober nasvet pri nakupu čevljev ali oblačil nahajajo v kategoriji blog ali na družbenih omrežjih prodajalca. Visokokavostne Facebook in Instagram strani, s fotografijami izdelkov in koristnimi informacijami, pav tako pričajo o kakovosti prodajalca.

Uredništvo spletnega portala Etiketa Magazin in spletne trgovine Etiketa Shop vam želi nepozabne spletne modne izkušnje.

Foto: Katarina Veselič/Etiketa Shop