5 modnih skrivnosti Francozinj

Si tudi ti med tistimi, ki občudujejo neminljivo brezčasnost Francozinj?

Si tudi ti med tistimi, ki občudujejo neminljivo brezčasnost Francozinj? Med nami obstaja tiho prepričanje o tem, da Francozinje jedo okusnejšo hrano, pijejo boljše belo vino in nenazadnje imajo tudi prefinjen okus za modo. Kliše? Morda, vendar določene posameznice dokazujejo, da nekaj resnice je v tem. Na Etiketi smo izbrali najpomembnejše francoske modne skrivnosti, ki imajo sloves nenapisanih pravil, a se z njimi lahko vsaka ženska približa francoskemu šiku.

1.Reci ”NE” trendom, ustvari svoj stil

To ne pomeni, da moraš ignorirati aktualne trende in jih zaobiti v širokem loku. Vsekakor pa vsak trend ne pristoji vsem tipom postave, niti ni pisan na kožo vsaki posameznici. Francozinje so enotnega mnenja, da nositi nekaj le zato, ker je modno in v trendu, še ne pomeni, da te naredi tudi stilsko dovršeno in dobro oblečeno žensko. Držijo se načela, da izbirajo oblačila, ki so jih izbrale za svoja, so brezčasna, trajnostna ter se prilegajo postavi. Takšni kosi se lahko enostavno kombinirajo, popestrimo pa jih bodisi z modnimi dodatki ali čevlji, ki so v trendu, v kolikor se za to odločimo. Velja si zapomniti tudi zlato pravilo ”manj je več”. Pomembno je, da naš končni videz predstavlja našo osebnost in podobo, ki jo želimo pokazati svetu.

2.Temno modre ali črne črte

Asociacija na tipično francosko dekle z baretko, črtasto majico in oh, z bageto pod roko, je čisto na mestu in dovoljena. Kljub vsemu pa velja črtasta majica ali črtasti pulover z dolgimi rokavi, ne glede na znamko, za nepogrešljiv kos v omari tako Francozinje kot ne-Francozinje. Vodoravne črte ustvarijo videz vedno urejene in elegantne ženske ne glede na izbiro športnih ali klasičnih hlač ter čevljev. Če pa želite zares posnemati francoski videz, je izbira dobrih jeans hlač skupaj s klasičnim suknjičem najidealnejša.

3.Ko trenčkot postane najboljši prijatelj

Brigitte Bardot in Françoise Hardy, najbolj prepoznavni francoski ikoni, sta imeli skupnega najboljšega prijatelja. Le redkokdaj sta bili fotografirani brez trenčkota klasičnega kroja v bež barvi. Svojo pomembno vlogo v ženski omari opravičuje z dejstvom, da ga lahko kombiniramo z jeans hlačami za bolj ležeren vikend videz, oblečemo ga lahko skupaj z elegantno obleko za svečane priložnosti ali pa ga v hladnejših mesecih okrasimo s krznom, ki da trenčkotu piko na i.

Čarovnija je v dobrem kroju

Francozinje prisegajo na skrbno izbrana oblačila, pri katerih ni pomembna le kvaliteta materiala temveč tudi ustrezen kroj. Le-ta omogoči, da se oblačilo popolnoma prilega telesu in se v njem dobro počutimo. Prvi korak k temu je, da kupimo le tista oblačila, ki nam resnično pristojijo. Drugi korak, ki se pogosto zanemari pa je, da najdemo dobro šiviljo, ki bo izpopolnila in popravila kroj ter všitke, da bo oblačilo popolnoma prilegajoče.

5. Nevtralna barvna paleta

Če si do zdaj smatrala črno, belo, bež in rjavo barvo kot dolgočasne, je čas, da še enkrat premisliš o njihovi ”dolgočasnosti”. Kajti so vse prej kot to. Ne le, da sta črna in bela barva sinonim za klasično barvno kombinacijo, ki v vsakem obdobju velja za modno, ju je tudi enostavno kombinirati z modnimi dodatki v pestrejših barvnih odtenkih. Nepogrešljivi so prav tako pastelni barvni odtenki skupaj z bež in rjavo barvo, ki ustvarijo prefinjen modni videz, dodatek koralno rdeče pa je že samoumeven. Francozinje prisegajo na omenjeno barvno paleto, ker njena izbira olajša nakupovanje oblačil ter jim onemogoča, da bi jim spodletelo pri končni modni podobi.