40 let kultnih čevljev Ugg

Supermodel Adwoa Aboah in modni oblikovalec Heron Preston sta zvezdi svetovne kampanje Ugg

UGG® je blagovna znamka, ki se že od nekdaj upira ustaljenim običajem, praznuje 40 let s svetovno kampanjo, poimenovano »UGG: 40 let«, ki se začenja z današnjim dnem. Začelo se je leta 1978 z deskarsko znamko za moške, ki je prerasla v povsod poznano ime modne industrije. S svojo drznostjo, provokativnostjo in svobodnim duhom UGG® še vedno poudarja kalifornijski življenjski slog. Ta kampanja se poklanja svoji zapuščini in v glavnih vlogah predstavlja trenutna ambasadorja, model Adwoo Aboah in modnega oblikovalca Herona Prestona, ki sta sodelovala pri letošnjem uspehu znamke.

»UGG za svojih 40 let poudarja drzno, ne upravičujočo individualnost: od svobodomiselnih deskarjev do provokativnih modnih oblikovalcev in kalifornijskih ustvarjalcev,« pravi Andrea O’Donnell, predsednica Fashion Lifestyle Brands. »Zdaj je še bolj kot kdaj koli prej pomembno, za kaj se znamka UGG zavzema. Letos slavimo svoj razvoj in navdušeno zremo v prihodnost, v naslednjih 40 let.«

Znamka ta pomembni mejnik praznuje z vizijo nove prihodnosti, ki ima še vedno globoke korenine v svoji preteklosti, ter z združevanjem najbolj priljubljenih modnih, inovativnih in umetniških ikon. Ti edinstveni posamezniki predstavljajo novo generacijo znamke UGG®.​

Adwoa Aboah. S svojo drzno osebnostjo Adwoa Aboah na novo piše scenarij o tem, kaj pomeni biti moderna ženska. Je model in aktivistka. Bila je že na čelu kampanj za Chanel, Burberry in Revlon. Izziva tradicionalne standarde lepote, se zavzema za nekonvencionalno in nudi računalniško okolje Gurls Talk, ki ga je ustanovila skupaj s prijateljico in predstavlja ženskam varno zatočišče za pogovor o mentalnem zdravju, spolnosti in telesni samopodobi brez stigme in sramu.

Heron Preston. Umetnik, ki ne sledi le enemu žanru, kreativni direktor, ustvarjalec vsebine, oblikovalec in DJ. Heron Preston tlakuje lastno pot v modni industriji preko predanosti inovativnosti, eksperimentiranju in nepredvidljivosti. Njegov nekonvencionalni slog mu je omogočil sodelovanje z Virgilom Ablohom, Nikejem, Kanyejem Westom in newyorško sanitarno službo (the NYC Department of Sanitation). Na račun njegove povezav z znamko UGG® so se pošalili na festivalu Coachella, ko je Preston pohvalil omejeno kolekcijo škornjev UGG® Classic II Mini z oblikovalčevim našitkom in logom. Pravo sodelovanje z znamko se bo začelo leta 2019.

Ostali člani zasedbe bodo znani še ta mesec.

Kampanjo »UGG: 40 Years« je fotografiral vizualni umetnik Erik Madigan Heck, ki je poznan po izpopolnjenih in nerealnih okoljih v svojih delih. Kampanji je dodal rahločutnost lepe umetnosti, saj je na novo prikazal znamenito kalifornijsko okolje, na primer Big Sur in gozd Redwood, na domiselnih scenah nasičenih živih barv in drznih vzorcev.