1700 ur ročnega dela za razkošno obleko Dior

Teden visoke mode v Parizu močno zaznamujejo kreacije hiše Dior.

Pariz. Pomlad, 2018, Couture. DIOR v črno-beli sofisticirani kombinaciji.

Kreativna direktorica modne hiše Dior je v Parizu predstavila kolekcijo polno motivov iz obdobja nadrealizma. Kreacije so se bohotile v simbolih šahovnice, pik in pavjega perja.

Modni videz, ki je otvoril pravljično modno revijo omenjene modne hiše, je bil sestavljen iz prozorne obleke s črnim tilom v kombinaciji z elegantnim midi krilom. Italijanska modna oblikovalka Maria Grazia Chiuri je navdih za sanjske kreacije, kot so jih opisali v modni bibliji Vogue, iskala v umetnostem slogu, ki je zaznamoval obdobje nadrealizma, poglobila pa se je tudi v življenje umetnice Leonor Fini.

Nanašajoč se na njen navdih in inspiracije, je bil velik del predstavljenih oblek prekrit z nadrealističnimi motivi ter optičnimi iluzijami, ki pri opazovalcu ustvarijo moč črno-bele kombinacije pospremljeno z rahlo hipnotičnim učinkom. V kolekciji se je posluževala tudi sofisticiranih zlatih in srebrnih detajlov, ki so še dodatno obogatili ženstvene, unikatne haute-couture kreacije.

Kot zanimivost, ki zadeva eno izmed njenih najbolj izstopajočih kreacij, kjer je navdih črpala iz umetniških del Salvadorja Dalíja, je oblikovalka izpostavila čas izdelave. Namreč unikatna obleka, ki je okrašena z več kot tisočimi ročno našitimi perlami, je v krojaškem ateljeju nastajala polnih 1700 ur.

Vir: Voguerunway.com