Robert Kranjec s hčerko Piko nakupoval šolske potrebščine

Kako se vaši otroci pripravljajo na prvi dan šole?

Počitnic je skoraj konec in za šolarje bo kmalu nastopil čas, ko si bodo na rame poveznili šolske torbe. Med njimi bo tudi prikupna Pika, hčerka priljubljenega smučarskega skakalca Roberta Kranjca, ki letos vstopa v prvi razred osnovne šole. In kako se prvošolka Pika pripravlja na prvi korak v šolo?

Skupaj z očetom Robijem smo ju ujeli med nakupovanjem šolskih potrebščin v knjigarni in papirnici DZS, kjer sta se večinoma zadrževala v kotičku Jolly in Aero. Kot pravita Robi in Pika, zelo rada rišeta in ustvarjata ter sta večletna ponosna ambasadorja znamke Aero, slovenske blagovne znamke z več kot 70-letno tradicijo: “Aero nama omogoča odličen material ter pripomočke za ustvarjanje.” Robi je še dodal: “Osebno me Aero spominja na mladost in čase brezskrbnosti. Vsak otrok je imel barvice, tempere, voščenke in vodenke z napisom Aero. Ko sem bil majhen sem najraje risal z tempera barvami. Na šolo imam kar lepe spomine. Najrajši sem imel likovni pouk in telovadbo.”

Pika si je za šolo izbrala razne Aero in Jolly izdelke, kot so barvice, flomastri, vodenke, čopiči, tempere, šilček in radirka. Z največjim veseljem pa pokaže še posebej svoje barvice Jolly, na katerih je odtisnjeno njeno ime. Zelo je bila vesela tudi novih zvezkov, šolske torbe in peresnice Gorjuss, ki so jo navdušili z lepimi motivi.

Robi nam je še zaupal, ali se Pika veseli prvega razreda: “Pika se prvega razreda na začetku ni preveč veselila, vendar se je z nakupom šolskih potrebščin in torbe njeno mnenje precej spremenilo. Pričela je spraševati, kolikokrat mora še spati, da bo lahko na rame dvignila novo torbo, polno barvic, svinčnikov, flomastrov, zvezkov … Obljubila sva ji, da se v šoli ne bo zgolj učila, pač pa se bo z svojimi novimi prijatelji lahko tudi igrala, pela in ustvarjala.”

Foto: Aero, Jolly