Kdaj prvič na smuči?

Komaj čakate, da svoje najmlajše postavite na smuči? Hkrati pa se sprašujete kdaj je pravi čas za prvo snidenje vašega malčka s snegom?

Ste športni navdušenci in komaj čakate, da svoje najmlajše postavite na smuči? Hkrati pa se sprašujete kdaj je pravi čas za prvo snidenje vašega malčka s snegom?

Vsekakor je vse odvisno od otroka. Nekateri obožujejo sneg in imajo razvite motorične sposobnosti, druge pa rado zabe in se ne marajo gibati ter posledično zaostajajo v motoriki. “Prisluhnite” željam in sposobnostim svojih otrok, ter izkoristite pravi trenutek.

Seveda, pa ni zanemarljivo dejstvo, da so otroci v zgodnjem otroštvu najbolj dojemljivi za spoznavanje različnih oblik gibanja. Smučanje je zaradi snega in drsenja še posebej zanimivo. Zato strokovnjaki pogosto svetujejo, da je smiselno otroka, prvo zimo po tretjem rojstnem dnevu, soočiti s prvimi smučarskimi podvigi. Pa naj bo to le spoznavanje s smučarsko opremo, morebiti drsenje po snegu ali pa že kar prvi zavoji.

Vsekakor za prvo snidenje z belimi strminami izberite sončne, tople ter prijetne trenutke. Hkrati pa otroka nikakor ne silite v nove podvige, če vidite, da za ta korak še ni pripravljen. Tudi, če bo prvo sezono obul le pancarje in v njih tekal v snegu, ste že na dobri poti.

Pa veliko snežih trenutov vam želim!