Bodoče mamice: Ste že izbrale ime za dojenčka?

Odločitev, ki bo vas in malčka spremljala celo življenje.

Med priprave na prihod dojenčka spada tudi izbira imena. Za nekatere je to najbolj zabavni del nosečnosti, za druge pa lahko predstavlja pravi stres. Ker bo ime bo vaš otrok nosil celo življenje, je dobro premisliti in izbrati tisto, ki se vam bo zanj zdelo edino možno ali pa recimo kar, najbolj logično.

Nekateri ime izberejo že v času nosečnosti, če vedo spol otroka je toliko lažje, drugače si morate pripraviti vsaj dve možnosti. Ne glede na izbrano ime, si veliko staršev premisli v trenutku, ko dojenčka prvič vidijo in si rečejo: to ime mu/ji pristaja.

Poznate koga, ki imena ni imel kar kakšen mesec po rojstvu, ker se starši niso in niso mogli odločiti? Takšnih ni malo, zato vam z veseljem priskočimo na pomoč in predlagamo imena, ki so po podatkih Statističnega urada RS v zadnjih letih zelo priljubljena in tista, ki jih je najmanj. Žal podatkov za lansko leto še nimamo, ampak verjamemo, da se niso kaj dosti spremenili. No, konec koncev je ključnega pomena, da bosta dojenček in mamica zdrava.

Punčke

Fantki

Foto in tekst: Pinterest, Shutterstock, SURS