5 izjav, ki jih ženska po porodu ne bi smela slišati

Oče treh otrok obžaluje 5 izjav, ki jih je namenil ženi po porodu.

Znani bloger in avtor številnih knjig o starševstvu Clint Edwards je prvega otroka dobil pri 24-letih. Danes Ponosni oče treh otrok je priznal, da je bil takrat zelo neizkušen in ni imel pojma kaj počne. ”Bil sem mlad, zmeden in prestrašen, zaradi česar sem svoji ženi izrekel veliko neumnosti. Danes se zaradi tega počutim slabo, zato sem se odločil pogovoriti s svojim preteklim jazom”, je zapisal in dodal, da upa, da se bodo novopečeni očetje iz njegove izkušnje kaj pametnega naučili. Polaga jim na srce, da naj spodnjih izjav nikakor ne izrečejo materi svojih otrok.

1. ”Ali je zdravnik rekel, kdaj lahko ponovno seksava?”

via GIPHY

Pustite svoji ženi, da si odpočije, saj je pravkar rodila ali pa imela carski rez, kar ni enostavno.

2. ”Kdaj bova spet pričela s telovadbo?”

via GIPHY

Namerno ste rekli bova in ne boš, kajne? Mislili pa ste, kdaj bo izgubila kilograme, ki so se nabrali med nosečnostjo. Ste pomislili, da se oba privajata na novo življenje z dojenčkom, vaša žena pa še na novo telo? Premislite, preden izjavite kaj tako žaljivega.

3. ”Utrujen sem.”

via GIPHY

Dojenček izčrpa oba starša. Če boste ženi rekli, da ste utrujeni, bo mislila, da vam mora pomagati, da si odpočijete. Prihranite tarnanja za koga drugega. Vaša žena je tista, ki prihaja k sebi po dolgi nosečnosti in porodu, ona doji otroka in nima energije še za vašo utrujenost.

4. ”Hmmm…Moram res tudi jaz menjati plenice?”

via GIPHY

Da, morate. Vi ste oče. Vidva sta partnerja. Oba morata skrbeti za otroka.

5. ”Sedaj si na porodniški. To je kot podaljšani letni dopust.”

via GIPHY

Ne, to ni čas za počivanje. To je čas, ko vaša žena prihaja k sebi in se povezuje z dojenčkom. Morala bi imeti toliko časa, kot ga potrebuje. Morali bi reči, da si tudi vi želite porodniški dopust, da bi poskrbeli zanjo in za dojenčka.

Foto: Pinterest