Znanstveno dokazano: Vadba nas osrečuje bolj kot denar

Finančno stanje za vaše mentalno zdravje ni najbolj pomembno.

Jasno je, da je intenzivna fizična aktivnost izrednega pomena za vaše zdravje. Z najnovejšo raziskavo Univerze Oxford in Yale, v kateri je sodelovalo več kot 1,2 milijona Američanov, so znanstveniki ugotovili, da je telesna vadba za vaše mentalno zdravje celo bolj pomembna od finančnega statusa.

via GIPHY

Vsi, ki se s telesno vadbo ukvarjajo redno, se na splošno počutijo boljše in so srečnejši od tistih, ki jim za vadbo ni mar. Znanstveniki so pri tem ugotovili tudi zanimivo dejstvo, da je občutek sreče telesno aktivnih enak, kot pri ljudeh, ki na leto zaslužijo 25.000 USD več od njih. Vsekakor bi morali zaslužiti veliko, da bi občutili enako dozo sreče, kot vam jo da redna telesna vadba.

via GIPHY

Vendar pazite, to ne pomeni, da se boste počutili boljše, če boste z vadbo pretiravali. Vse ima svoje meje, tudi fizična aktivnost. Če boste z njo pretiravali, lahko škodujete psihičnemu zdravju. Najbolj idealno je, če boste telovadili od tri do petkrat na teden od 30 do 60 minut. Če boste telovadili pogosteje in dlje, boste dosegli nasprotni učinek. Tisti, ki so v raziskavi telovadili več kot tri ure dnevno, so se počutili slabše od tistih, ki sploh niso telovadili.

Foto: Pinterest