Znanost: Zaradi tega bi morali seksati vsak večer

Ključ do zadovoljstva!

Zdravo in aktivno spolno življenje je ključ do večjega zadovoljstva in boljše produktivnosti na delovnem mestu. To je pokazala najnovejša raziskava, ki so jo opravili na Univerzi v Oregonu. Znanstveniki so preučevali 159 poročenih parov in izkazalo se je, da so bili tisti pari, ki so se zvečer predajali posteljnim užitkom, naslednji dan v službi precej bolj razpoloženi in učinkovitejši pri opravljanju svojih nalog.

Hormoni sreče, ki se sprožajo pri seksu namreč učinkujejo na naše telo še celih 24 ur po končanem spolnem odnosu. Zaradi tega smo srečnejši in bolj posvečeni delu, ki ga opravljamo. Avtor študije, dr. Kevin Leavitt pravi, da bi morali našim spolnim aktivnostim posvečati ravno toliko pozornosti, kot je denimo namenjamo prehranjevanju ali telesni aktivnosti.

»Pred dvajsetimi leti se je zdelo preštevanje zaužitih kalorij pretirano dejanje, danes pa je to nekaj povsem normalnega. Če želite izboljšati svojo produktivnost in živeti zadovoljno življenje, potem je seks nekaj, čemur bi morali nameniti več pozornosti,« trdi Leavitt. Ob tem je spomnil na majhno mestece na severu Švedske, kjer so mestne oblasti predlagale, da bi poročenim parom med delovnim časom dovolili uro plačanega premora, med katerim bi lahko odšli domov in seksali. To naj bi imelo številne pozitivne učinke tako za zaposlene, kot za njihove delodajalce.

Foto: Stocksnap