Znanost: S takšnim moškim je orgazem zagotovljen

Raziskava razkrila, kakšni moški v postelji najbolj razvnamejo mlada dekleta.

Raziskovalci Univerze v Albanyju so opravili zanimivo raziskavo med mladimi ženskami o njihovem seksualnem življenju. Znanstvenike je zlasti zanimalo, kako pogosto in kako intenzivno doživljajo orgazme ter kako značaj in ostale lastnosti njihovih partnerjev vplivajo na orgazem. Poleg karakternih lastnosti, so ženske v anketi ocenjevale tudi zunanji videz svojih partnerjev.

Rezultati študije so pokazali, da bodo ženske pogosteje doživele orgazem z moškim, ki je samozavesten, postaven in premožen. Intenzivnost njihovih orgazmov pa je odvisna zlasti od partnerjevega zunanjega videza.

Ženske, ki so svojega partnerja ocenile kot privlačnega, doživljajo bolj intenzivne orgazme, privlačnost in s tem večji spolni užitek, pa so povezovale zlasti s širino partnerjevih ramen. Poleg tega so odgovorile, da pogosteje seksajo in doživljajo orgazme s tistimi moškimi, ki imajo dober smisel za humor.

Znanstveniki tako trdijo, da je spolno zadovoljstvo žensk tesno povezano s fizično privlačnostjo, ki jo čutijo do svojega partnerja. Razlog, zakaj ženske bolj uživajo v seksu s fizično močnejšimi moškimi z dobrim smislom za humor, pa je po njihovem mnenju evolucijski, saj to privede do rojstva »uspešnejših« otrok.

Foto: Shutterstock