Zlati globusi: Dežela La La rekordno

Romantična glasbena drama je na podelitvi prestižnih filmskih nagrad pisala zgodovino.

Film Dežela La La je veliki zmagovalec podelitve zlatih globusov, ki je potekala v Los Angelesu. Romantična glasbena drama je na 74. podelitev filmskih in televizijskih nagrad prišla s sedmimi nominacijami in osvojila prav toliko kipcev. Muzikal, ki je poklon zlatemu obdobju Hollywooda, je tako porušil rekord in postal najbolj nagrajevani film v zgodovini Zlatih globusov.

Dežela La La je poleg zlatega globusa za najboljši muzikal ali komedijo, prejela še nagrado za najboljšo režijo (Damien Chazelle), najboljši scenarij, najboljšo filmsko glasbo ter najboljšo pesem (City of Stars). Zlatih globusov sta se veselila tudi glavna igralca Ryan Gosling in Emma Stone.

Nagrado za najboljšo dramo je pobral Moonlight, gejevska ljubezenska zgodba o odraščanju v revnem predmestju Miamija. Zlati globus za najboljšega igralca v drami je prejel Casey Afleck za vlogo v filmu Manchester by the Sea, najboljša igralka v isti kategoriji pa je Isabelle Huppert za vlogo v filmu Ona (Elle), ki je prejel tudi nagrado za najboljši tujejezični film. Najboljša stranska igralca v drami sta Viola Davis (Fences) in Aaron Taylor Johnson (Nocturnal Animals).

Med televizijskimi nagradami je zlatega globusa za najboljšo dramsko serijo prejela Netflixova serija The Crown, najboljša humoristična serija pa je Atlanta. Najboljša mini serija oz TV film je The People vs. OJ Simpson. Nagrado za življenjsko delo je prejela Meryl Streep.

Foto: NBC/Getty