Ženske lastnosti, ki moškim zagotovo zmešajo glavo

Znanost pravi, da nas teh 7 stvari dela neustavljivo privlačne.

Lepota je v očeh opazovalca – ljudje smo si različni in ko gre za privlačnost med spoloma, nas pritegnejo različne stvari. Osebnostne lastnosti so zagotovo v ospredju, toda novejše raziskave so potrdile, da ima tudi biologija zelo pomembno vlogo. Znanstveno je dokazano, da naslednjih 7 stvari na ženski, moškim v hipu požene kri po žilah.

Obrazna simetrija

Novejše raziskave so pokazale, da je pri izbiri partnerja (ko gre za telesne značilnosti), verjetno najpomembnejša obrazna simetrija. Skladen obraz nam podzavestno sporoča, da ima ta oseba dobre gene. Ljudje s simetričnim obrazom so bolj priljubljeni v družbi, zato lažje sklepajo prijateljstva in najdejo službo. Nič čudnega torej, da se povpraševanje po plastičnih operacijah v zadnjih letih nenehno povečuje.

Postava peščene ure

Novozelandski raziskovalci so razkrili, da je za moške pri ženski najpomembnejše razmerje med  obsegom bokov in pasu. Moškim je najbolj všeč razmerje 7:10, kar pomeni, da obseg pasu pri ženski meri natanko 70 odstotkov obsega bokov. Takšno razmerje pošilja moškim signal, da je ženska plodna in da jim bo verjetno rodila zdrave potomce, ne glede na višino in težo.

Visok glas

Tudi glas igra pomembno vlogo v igri zapeljevanja, saj tako moški kot ženske povezujejo glas osebe z osebnostjo in privlačnostjo. Neka raziskava je pokazala, da imajo moški radi ženske z visokim (vendar ne piskajočim!), a še vedno nežnim glasom. Visok glas namreč povezujejo z mladostnostjo nasprotnega spola, saj se ženski glas z leti niža.

Barva las

Britanska raziskava je razkrila, da so moškim najbolj všeč rjavolaske, saj jih v primerjavi s plavolaskami dojemajo kot bolj zanesljive in bolj zveste. Blondinke po drugi strani moški povezujejo z mladostjo in vitalnostjo, kar je prav tako pomembno pri iskanju partnerja. Vendar pa so raziskave pokazale, da moški plavolaskam ne zaupajo preveč, ko iščejo resno zvezo.

Smeh

Študije so pokazale, da je lep in iskren nasmeh na ženskem obrazu pravi magnet za moške. Neka ameriška raziskava je tudi razkrila, da je humor eden najpomembnejših dejavnikov za dolgotrajno zvezo.

Dolžina prstov

Raziskave so razkrile zanimivo povezavo med dolžino prstov na rokah in ravnijo testosterona. Čim daljši je prstanec od kazalca, tem več testosterona je prisotnega v telesu. Ljudje z daljšimi prstanci naj bi imeli tudi bolj simetričen obraz.

Telesni vonj

Znanstveniki pravijo, da smo ljudje sposobni dobesedno zavohati osebo, ki se najbolj dopolnjuje z našimi geni in nam bo zato dala idealne potomce.

Foto: @hilvees/getty