Zdrava malica tudi v službi

Kaj pa vi malicate v službi?

5 idej za hitro in okusno malico v službi

Če želite vzpostaviti red v prehrani, je npriporočljivo načrtovanje obrokov za vsak dan posebej. Malico lahko vedno dopolnite z ostanki kosila ali večerje, kadar te možnosti ni, jo na hitro pripravite zjutraj. 

Že veste, kaj boste malicali v naslednjem tednu?

Zdrav sendvič na 101 način

V sendvič preprosto vključite svoje najljubše sestavine in kakšen kremni namaz, da sendvič ne bo preveč pust. Zraven kosa kruha lahko pojeste kuhano jajce, pečeno ribo, kakšen kos mesa, vloženo zelenjavo … Izbiro prepuščamo domišljiji.

Hranljive žitarice

Za dopoldansko malico ali pa zajtrk v službi vzemite s sabo ovsene, pšenične, ječmenove ali ržene kosmiče in jih pripravite z malo mleka, kefirja ali pa navadnega jogurta. Žitarice lahko dodate tudi sadnemu jogurtu.

Zelena kraljica

Za solato je potrebne nekaj več domače priprave, ki pa se nedvomno obrestuje. Sveži solati lahko dodate semena, fižol, kuhana jajca, tuno, losos, tofu, trdi sir ali mozzarello. Polivko si prav tako pripravite doma iz sebi ljubih sestavin in jo zaprite v posodico posebej. Ko pride čas malice, prelijte zelenjavo in uživajte v sveži malici.

Topla juha

Če imate v službi čajno kuhinjo, si pogrejte hranljivo zelenjavno juho, ki ste jo doma skuhali dan prej. Zraven okusnih in gostih juh, kot so npr. bučna, fižolova, paradižnikova, brokolijeva, porova, grahova, si privoščite kos prepečenega kruha.

Drobni prigrizki

Poskrbite, da boste na mizi imeli vedno kakšen kos sadja, svežega ali posušenega. Če niste alergični na oreščke, naj se tudi ti znajdejo med obveznimi ”delovnimi pripomočki”. Prav tako si lahko doma umijete in po potrebi narežete razno zelenjavo (korenček, paprika, redkvica …).