‘Zdrav človek se ne želi poročiti’

Nasveti priljubljenega psihologa, ki nikogar ne pustijo hladnega.

Najbolj priljubljen ruski psiholog Mihail Labkovski s svojimi nasveti za polno in srečno življenje nikogar ne pusti ravnodušnega. Nekateri se nad njegovimi rahlo ciničnimi citati, ki so plod  dolgoletnih izkušenj zmrdujejo, drugi pa ga naravnost obožujejo. Tokrat je pod drobnogled vzel partnerske odnose in razložil razliko med resnično ljubeznijo in patološkim razmerjem.

Zdrav človek se ne želi poročiti

Če si želite poroke, potem prenehajte razmišljati o njej in je na ta način razvrednotite.

Ključ do sreče v ljubezni

Ključ do srečnega partnerskega odnosa in dobrega seksa je v uravnovešeni notranjosti. Ko ima človek stabilno psiho, lahko do konca življenja preživi v ljubečem odnosu z eno osebo.

Vzrok ženskih problemov

Vzrok ženskih težav ni v tem, da se on obnaša kot tepec. Vzrok je njena nevrotičnost, ki mora priti na dan. Zato potrebuje ob sebi točno določen tip moškega in namerno vstopa v zveze, v katerih bo trpela. Ta psihološka potreba je v njej že od otroštva.

Trpljenje je postalo merilo ljubezni

Ljubezen merimo s tem, koliko v njej trpimo. V zdravi ljubezni je pomembno samo to, kako srečen si.

Zdrav moški je kot otrok

Moški so ustvarjeni na način, da se približajo samo tistim ženskam, v katerih pogledu najdejo odobravanje in sprejemanje. To izvira iz njihovega otroštva in odnosa z materjo. Zdrav moški je kot otrok. K ženski pristopi takrat, ko se mu ta nasmehne in ga pogleda naravnost v oči. Moški obožujejo ženske s karakterjem.

Česa ženska v zvezi ne bi smela tolerirati

Ženska ne bi smela v zvezi nikoli pristati na nekaj, kar ji ne odgovarja. To mora partnerju takoj povedati in če se on noče spremeniti, je potrebno takšen odnos prekiniti.

Ko nekdo nekomu pomeni vse na svetu

Če ena oseba drugi pomeni življenje, potem tak človek svojega življenja preprosto nima.

Osamljenost

Osamljenost ne pomeni odsotnosti ljubezni drugih, ampak odsotnost zanimanja zase.

Pot do sorodne duše

Kaj je potrebno storiti, da najdeš nekoga in se poročiš z njim? Biti to, kar si. To je povsem dovolj.

Ne opravičujte njegovih slabih dejanj

Če vam ni všeč, kako se obnaša vaš partner, ne iščite izgovorov in ne opravičujte njegovega vedenja. Če »ne pokliče«, to za zdravo žensko pomeni konec zveze, za nezdravo pa začetek ljubezni.

Za moške

Ne jejte v restavraciji »mama« in ne pojdite v posteljo z žensko, ki ima več problemov od vas.

Ženske z nizko samopodobo

Ženske ostanejo same in brez seksa zaradi kompleksov, negotovosti in slabe samopodobe, ne pa zato, ker bi bile »grozne«.

Ostati ali oditi je naša izbira

Otroštvo je edino obdobje v našem življenju, ko smo objektivno odvisni od drugih ljudi (zlasti staršev) in se lahko počutimo kot talci. To je relativno kratko obdobje. V vseh ostalih primerih je vztrajanje v kakršnemkoli odnosu svobodna izbira odraslega človeka.