Zdaj vemo, kako najti pravo ljubezen

Znanost pozna pot do sorodne duše.

Nekateri verjamejo v usodo in so prepričani, da se nič ne zgodi po naključju, tudi prava ljubezen ne. A to še ne pomeni, da sedijo križem rok in čakajo, da bo nekega dne kot strela z jasnega na njihova vrata potrkala sorodna duša. Pravzaprav je lahko takšno početje precej frustrirajoče. Dr. Fred Nour, nevrolog in avtor knjige “True Love: How to Use Science to Understand Love” pravi, da je iskanje pravega partnerja dvodelni proces. Najprej je potrebo delati na sebi in sprejeti lastne pomanjkljivosti, potem pa še pomanjkljivosti drugih.

Nour trdi, da je najpogostejši razlog, zakaj ostanemo samski ta, da razvijemo nerealna pričakovanja in fantazije ter si ustvarimo nekakšno popolno podobo svojega sanjskega partnerja. “Vsi smo brali pravljice in ljubezenske romane, v katerih popolni pari ves čas živijo popolna življenja. Toda realnost je drugačna in morda ne bomo nikoli našli partnerja, ki je ravno tak, kot smo si ga zamislili,” pravi dr. Nour.

Po njegovih besedah se je zato bolje zazreti vase in objektivno presoditi, kaj počnemo v zvezah prav in kaj narobe. “Poglejte svoja pretekla razmerja in prosite prijatelje oz. ljudi, ki jim zaupate, za iskreno mnenje o tem, kako so videli vaša dejanja – kaj se jim je zdelo dobro in kaj ne. Drugi namreč pogosto opazijo stvari, ki jih sami ne vidimo oziroma nočemo videti,” svetuje Nour.

Pri zmenkih se je pametno izogibati prehitrih sodb o ljudeh. “Sprejmite dejstvo, da imamo vsi napake in da tudi vaš partner ne bo popoln. Dajte mu priložnost. Če vi ne boste spoštovali drugih, tudi drugi ne bodo spoštovali vas,” še zaključuje dr. Nour.

Foto: @isaaclikes