Zavarujte svoje otroke pred virozami

Otroci, ki obiskujejo vrtce in šolske ustanove so pogosto izpostavljeni virusom in nalezljivim boleznim, zato je prav, da jih starši zaščitimo.

Jesen nam na stežaj odpira svoja vrata, zato so naši malčki že obuli “vrtčevske” copatke, oziroma zasedli šolske klopi. Poleg pestre dinamike, ki jo znova in znova prinaša novo šolsko leto, pa so tu še druge skrbi – viroze ter njim podobna obolenja. Verjetno je marsikomu od vas poznana situacija: nekaj dni vrtca, teden dni doma, analgetiki, antibiotiki in še bi lahko naštevali. Otroci, ki obiskujejo vrtce in šolske ustanove so pogosto izpostavljeni virusom in nalezljivim boleznim, zato starši iščemo rešitve kako okrepiti njihov imunski sistem in jih zaščititi pred virusi.

Nekaj nasvetov kako jim dejansko lahko pomagamo, nam je zaupal gospod Tomo Grdjan -lastnik solne sobe Spirala v Vnanjih Goricah:

“Ena izmed rešitev so solne sobe, ki jih najlažje opišemo z besedno zvezo “peskovniki soli”. V solnih sobah se otroci igrajo, hkrati pa vdihavajo aerosol soli, ki blagodejno vplivajo tako na dihala kot tudi na kožo. Tovrstne terapije spadajo v kategorijo zdravljenja brez zdravil oziroma kemičnih sestavin, ki bi škodovale telesu. Zaradi tega so primerne za zdravljenje otrok že od enega leta dalje. Terapije pa nimajo le kurativnega učinka, temveč delujejo tudi preventivno, krepijo imunski sistem in sluznico dihal ter delujejo protivnetno. Še posebej pomagajo otrokom v akutnih stanjih bolezni dihal. Če se torej vaš otrok sooča z astmo, kroničnim vnetjem grla, bronhitisi, ponavljajočo pljučnico, senenim nahodom ali težavami s kožo, potem je obisk solne sobe idealna izbira. Po nakaterih ocenah naj bi preventivni obiski v solni sobi zmanjšali pojavnost obolenj celo do dvakrat.”

Pa ne pozabite – za zdravje vaših otrok je ključnega pomena tudi zdrava prehrana bogata z vitamini in minerali, zadostna količina tekočine ter redno gibanje.

Pa srečno in veliko zdravlja vam želim!