Zakaj se srečni pari izogibajo družbenim omrežjem

Obstaja vsaj 5 dobrih razlogov za to potezo.

Če gre soditi po Facebooku in Instagramu, potem bi lahko sodobne odnose strnili v en preprost stavek: Fotografiraj, ali pa se ni zgodilo. Živimo v dobi, ko je za nekatere ljudi njihov status na družbenih omrežjih pomembnejši od tega, kar se dejansko dogaja v njihovem resničnem življenju. Tako si pogosto na podlagi njihovih fotografij s kratkimi opisi, ustvarjamo popolnoma napačno podobo o določenih ljudeh. Tudi zato se je dobro spomniti naslednjih pet razlogov, zaradi katerih srečni pari ne delijo vsakega skupnega trenutka na družbenih omrežjih.

1. Ko so ljudje srečni v svojih zvezah, živijo tukaj in zdaj

Če je nekdo resnično srečen v svojem trenutnem razmerju, potem nima nobenega tehtnega razloga, da bi izgubljal čas s pisanjem sporočil na družbenih omrežjih in na ta način dokazoval ostalim svojo srečo. To ne pomeni, da ta oseba ne piše več sporočil ali objavlja fotografij, ampak je s svojim trenutnim življenjem tako zadovoljna, da preprosto ne potrebuje še zunanje potrditve svoje sreče.

2. Razpravljati o svojih partnerskih težavah on-line stvari ne prinese nič dobrega

Razkrivati svoje težave v partnerskem odnosu z vsemi prijatelji na Facebooku je zagotovo najmanj učinkovita metoda reševanja tovrstnih problemov. Takšno početje lahko stanje v odnosu samo še poslabša.

3. Resnična sreča izvira iz srečnega razmerja, v katerem se imata dva rada

Nenehno objavljanje dokazov na Facebook profilu o tem, kako neizmerno srečni ste v svojem razmerju, običajno nima ravno pozitivnih učinkov. Resnična sreča se skriva v tem, da sta preprosto rada skupaj in ne v objavah fotografij, na katerih se lahko vsi prepričajo, da sta ZARES skupaj. Za ljudi, ki to dejansko spoznajo, nenehno objavljanje na socialnih omrežjih kmalu izgubi svoj čar.

4. Nihče ni dolžan nikomur ničesar dokazovati

Ljudje ki so v resnično srečni zvezi, nimajo nobenega interesa in potrebe to dokazovati še drugim. Skupaj so zato, ker si to želijo in malo jim je mar, če je njihov status na Facebooku »v razmerju« ali ne.

5. In za konec še najpomembnejša stvar…

Raziskava iz leta 2015 je pokazala, da so ljudje, ki družbenih omrežij ne uporabljajo pogosto (vsaj teden dni posta od Facebooka), v splošnem srečnejši od tistih, ki nenehno strmijo v ekrane svojih pametnih telefonov. Razlog je v tem, ker svojega razmerja ne primerjajo z zvezami svojih prijateljev in znancev, ki z objavami na spletu pogosto dajejo lažen vtis, da so boljši in srečnejši od drugih. V današnjem času radi pozabljamo, da je samo resnično življenje tisto, ki zares šteje – naši odnosi, naša čustva, naše izkušnje – ne pa nenehno hlastanje po priljubljenosti na spletu.

Foto: Shutterstock