Zakaj dekleta padajo na ‘poredne’ fante?

Poredni, a hkrati tudi neustavljivo privlačni.

Dekleta rada poudarjajo, da iščejo čustvenega, nežnega in pozornega moškega, toda ženski možgani so kompleksna reč. V resnici nežnejši spol privlačijo močni, drzni in rahlo domišljavi tipi. Takšnim moškim ženske prej oprostijo njihove napake in jih težje zapustijo. Krivi so seveda geni. Ženske so že od nekdaj iz eksistencialnih razlogov iskale pogumnega »mačo« moškega, ki jim bo dajal občutek varnosti in se bo znal spopasti s problemi. Zakaj torej »pridna« dekleta padajo na »poredne« fante?

Ne naučijo se lekcije

Dokazano je, da ženske, ki so imele izkušnjo s takim moškim, pogosto ponovijo napako in znova izberejo »porednega« partnerja, ker je to pač njihov tip moškega. Takim možganom je težko ukazati: od danes naprej izbiram samo preproste, ljubke in prijazne fante z nedolžnim obrazom. Preprosto jih privlačijo dominantni in robati moški z jasnimi stališči.

Privlači jih »nevarnost«

»Poredni« moški predstavljajo za žensko večji izziv. Dekleta namreč ne želijo dobiti vsega na dlani, ampak hočejo dinamičen odnos, ki zahteva veliko truda in energije. Pogosto se zdi, kot da namerno iščejo težave, ki jih potem zavzeto rešujejo, ker želijo videti napredek v ljubezenskem odnosu.

Dobri fantje so dolgočasni

Energični moški, ki zajemajo življenje s polno žlico, burijo žensko domišljijo. V turbulentnem odnosu, kjer ne manjka prepirov, čustvenih toboganov, pa tudi dobre zabave in smeha, se počutijo žive. Tako razmerje zagotovo ni dolgočasno, ima pa svojo ceno.

Dekle na misiji

Ženske so pogosto prepričane, da bodo s svojo zavzetostjo in značajem dosegle, da se bo njihov partner sčasoma spremenil. Prepričane so, da ga bodo s spreminjanjem njegovih slabih navad, dokončno pridobile na svojo stran, s tem pa bo njihova »misija« dobila smisel.