Produktivna jutra: 8 stvari pred 8. uro zjutraj

8 pomembnih malenkosti za lepše jutro in boljši dan.

In vse se začne pri zlata vredni navadi: Rana ura, zlata ura…

Spite do zadnjega trenutka, izpustite zajtrk, a če ga že pripravite, ni premišljen, niti zdrav ter vas ne nasiti? Pustite dom v jutranjem kaosu, ki vas pričaka vse do popoldneva in takrat je to zadnje, kar ste si želeli doživeti ob prihodu domov?

Pomislite na svoja hektična jutra in pomislite na svoje idealno, sanjsko jutro.

Za slednjega imamo 8 kot naročenih predlogov, ki bodo ustvarili jutra in dneve, ki jih ne boste želeli spremeniti.


1. Naspite se

Priporočilo, da potrebujemo vsaj 6-8 ur spanja, ni niti malo privlečeno za lase. Spanec je ključen, da lahko tekom dneva kar najbolje funkcioniramo ter dosežemo željeno produktivnost.

2. Meditacija
Kdor je do sedaj ni prakticiral, ne ve kaj zamuja – so mnenja tisti, ki so meditacijo vključili v svoje vsakodnevne navade. Meditacija pripomore k večji koncentraciji in osredotočenosti, ki je marsikomu čez dan preprosto zmanjka.

3. Telovadba
Bodisi kratek sprehod v naravi, jutranji tek ali 10-minutna vadba v domačem udobju, delajo čudeže tako telesu kot počutju. Fizična aktivnost pripomore k zmanjševanju stresa, anksioznosti in depresiji.

4. Vsaj 30 gramov beljakovin

Za zajtrk si privoščite jajčno omleto, puranjo šunko in skuto, odlična alternativa pa so tudi raznovrstne ovsene kaše z domačimi sadnimi prelivi in čežanami ali vaši najljubši smoothieji. Beljakovine bodo poskrbele za občutek sitosti dlje časa kot katerakoli druga izbira živil.

5. Hladen tuš
Ali vsaj mlačen, ker tako kot nekaj predhodnih predlogov, tudi slednji pripomore k boljši osredotočenosti in zbranosti skozi cel dan, vpliva pa tudi na cirkulacijo in dobro prebavo.

6. Stran inspirativne knjige
Nekaj minut namenite tudi branju ali poslušanju navdihujočih knjig ali posnetkov, ki vas bodo obdržali pri sledenju svojim ciljem ter pripomogli k načrtovanju novih.

7. Osredotičite se na cilje
Na papir zapišite svoje cilje, ki ste si jih zadali za tekoči teden, mesec in leto. Že danes pomislite, kaj lahko naredite še isti dan, da se približate zadanim stopničkam.

8. Glasba
Naj vas v jutro pospremi nežna glasba, ki se bo tiho predvajala v ozadju in ustvarila popolno vzdušje produktivnega in umirjenega jutra.