Vse, kar vemo o filmu Petdeset odtenkov teme

Vse, kar morate vedeti o težko pričakovanem nadaljevanju fenomena Petdeset odtenkov sive.

Ko je lansko leto erotična drama Petdeset odtenkov sive podrla vse rekorde gledanosti, je bilo samo še vprašanje časa, kdaj bomo dobili nadaljevanje tega popkulturnega fenomena. Snemanje drugega in tretjega dela trilogije, posnete po knjižni uspešnici E.L. James, poteka istočasno. Mi pa smo v nadaljevanju zbrali vse, kar je doslej znanega o težko pričakovanem drugem delu trilogije, ki nosi naslov Petdeset odtenkov teme.

Zgodba Petdeset odtenkov teme

Temačne skrivnosti, ki mučijo Christiana Greya, so bile preveč za Ano Steele, zato je razdrla razmerje z mladim bogatašem in se posvetila karieri v založniški hiši. Toda njeno poželenje po Greyu je premočno in ko ji ta predlaga, da obnovita razmerje (tokrat na drugačnih temeljih), se mu Ana znova preda. Toda Christian kmalu postane ljubosumen na Aninega novega šefa Jacka, stvari pa se še dodatno zapletejo, ko Ana spozna Eleno Lincoln, bivšo Greyevo ljubimko, ki je zdaj postala milijonarjeva poslovna partnerka.

Igralska zasedba

Že znani igralski ekipi z Jamiejem Dornanom in Dakoto Johnson na čelu, se bodo v drugem delu pridružili nekateri novi obrazi. Med njimi je zagotovo največje igralsko ime Kim Basinger. 62-letna zvezdnica kultnega filma Devet tednov in pol, se bo predstavila v vlogi Elene Lincoln, bivše ljubice poslovneža Greya.

Prva uradna fotografija Petdeset odtenkov teme (Jamie Dornan kot Christian Grey z masko)

Prvi teaser

Ob izidu DVD-ja za Petdeset odtenkov sive, je bil objavljen tudi prvi teaser za Petdeset odtenkov teme.

Datum premiere

Petdeset odtenkov teme bodo premierno predvajali 10. februarja 2017, Petdeset odtenkov svobode pa 9. februarja 2018.

Režija in scenarij

Režiserka Petdeset odtenkov sive Sam Taylor-Johnson, je zaradi domnevnih sporov s pisateljico E.L. James zavrnila režijo nadaljevanja, tako da je na njen stolček sedel James Foley. Slednjega poznamo po režiji izvrstne drame Glengarry Glen Ross, režiral pa je tudi 12 epizod priljubljene TV serije Hiša iz kart.

Scenarija za drugi in tretji del trillogije je napisal Nial Leonard, sicer mož E.L. James.

Lokacija snemanja

Tako drugi kot tretji del trilogije Petdeset odtenkov snemajo vzporedno v Vancouvru. Če boste torej potovali po zahodni obali Kanade in naleteli na skupino izjemno čednih ljudi, potem obstaja velika verjetnost, da ste se znašli ravno sredi kadra.

Foto: Focus Features/Universal/FameFlynet