Vinski koktajli: Ultimativna pomladna osvežitev

Ponujamo vam nekaj idej, kako se nagraditi po napornem dnevu in čudovitim trenutkom sproščanja vdahniti še več ležernosti

Prihajajo toplejši dnevi, ko bodo sončni žarki v nas v trenutku prebudili željo po sproščenem martinčkanju na s soncem obsijani terasi. Ena roka sproščeno počiva na naslonu stola, druga občasno poseže po kozarcu osvežujočega napitka. Situacijo, ki si jo zlahka predstavljamo, mar ne? Če imate radi vino in če imate radi koktajle, boste v pomladno-poletnih dneh oboževali vinske koktajle, fuzijo vrhunskega vina, sadnega soka, nekaj požirkov vodke in pest ledenih kock. Ponujamo vam nekaj idej, kako se nagraditi po napornem dnevu in čudovitim trenutkom sproščanja vdahniti še več ležernosti:

Robidino sivkin koktajl s penino – popoln izbor za vsako zabavo!

Sivka in robida mu bosta dodali prijetno sladek okus in živahen pomladni odtenek, za njegovo opojnost pa gre zasluge pripisati Konjiški penini Vintage iz Vinske kleti Zlati grič. Najboljša stvar tega koktajla je, da ga lahko pripravite vnaprej in se lahko, ko pridejo gostje, povsem posvetite njim.

Sestavine: sveža ali posušena sivka, skodelica svežih ali zamrznjenih robid, pol skodelice javorjevega sirupa, četrt skodelice vodke, dve buteljki Konjiške penine Vintage iz Vinske kleti Zlati grič

V kozici kuhajte javorjev sirup, vodko in robide toliko časa, da se robide razpustijo in razpadejo. Dodajte nekaj vejic sivke, kuhajte še eno minuto in odstavite iz ognja. Robidovo mešanico ohladite. Dodajte jo na dno kozarca za penino in jo prelijte z ohlajeno penino.

Frosé – zamrznjen Rosé za vroče dni!

Nikakor ne preseneča, da je Frosé top pijača vsake pomladi in poletja, saj združuje dve sestavini, po katerih hrepenimo vedno, ko nas udari vročinski val. Rosé in led.

Sestavine: buteljko Roséja iz Vinske kleti Zlati grič, pol skodelice sladkorja, veliko pest malin, sok ene limone

Noč pred serviranjem koktajla Rosé zamrznite. Zaradi alkohola ne bo povsem zamrznil, pač pa bo nastala grudasta ledena zmes. Pred serviranjem stopite sladkor v vodi, dodajte pretlačene maline in pustite počivati nekaj minut, da se maline razpustijo. Vzemite zamrznjen Rosé iz zamrzovalnika in ga stresite v blender. Dodajte malinin sirup, limonin sok in nekaj kock ledu. Zmešajte v gladko zmes in uživajte v opojni mešanici.

Tropska bela sangria – osvežujoča in zares preprosta

Je lahek in osvežujoč napitek, ki pa mu nekaj dodatnih točk doda še enostavna izvedba. Ko govorimo o tropski beli sangrii, govorimo o tem, da boste po grlu spustili fuzijo okusov, mešanico kivija, melone, sveže mete in sode, tekile in brandyja ter belega vina Sauvignon iz Vinske kleti Zlati grič. U la la!

Sestavine: dve skodelici in pol narezane melone, buteljko belega vina Sauvignon iz Vinske kleti Zlati grič, pol skodelice brandyja, četrt skodelice tekile, trije kiviji (narezani na rezine), limeta (narezana na rezine), skodelica mineralne vode, nekaj listkov sveže mete

V kremen pire spasirajte skodelico in pol melone in četrt skodelice belega vina. Pire prelijte v velik vrč in vanj vmešajte preostalo belo vino, brandy in tekilo. Dodajte rezine kivija in limete ter preostanek melone. Pokrijte in postavite v hladilnik za vsaj dve uri. Pred serviranjem dodajte še mineralno vodo. V vsak kozarec vlijte tekočino in nekaj koščkov sadja, vse skupaj pa okrasite z vejico sveže mete.

Naj bodo vaši topli dnevi prijetno začinjeni 🙂