Vila z najlepšim razgledom na Hvaru

Sanjska dnevna soba s teraso, kjer bi želeli preživeti preostanek poletja.

Rosohotnica je eden najlepših in najbolj slikovitih zalivov hrvaškega otoka Hvar, kjer se nahaja tudi šarmantna počitniška hiša za sanjski oddih. Villa Thalassa je pravi mali biser med hvarskimi vilami, saj je popolna kombinacija šarma in luksuza. Njena največja prednost je zagotovo čudovita lokacija, saj je obdana s prekrasno naravo, ki ne pusti nikogar ravnodušnega.

Nahaja se v majhnem in mirnem mestecu Basina, na severu najbolj sončnega otoka na Jadranu. Obkrožena je z borovim gozdom, nasadi oljk in dišeče sivke ter vinogradi. Poleg bujnega mediteranskega zelenja, vilo obdaja tudi čudovit vrt in seveda kristalno čisto morje s plažo, kjer tudi na vrhuncu turistične sezone ni gneče. Skratka, popoln kotiček za sanjski oddih.

Nič manj kot zunanjost, ne očara niti notranjost Ville Thalassa. Interier je prikupna kombinacija shabby chic in boemskega stila s sodobnimi elementi. Že sam razgled »za milijon dolarjev« na bližnji zaliv vzame sapo, očarajo pa tudi majhne stopnice, po katerih se lahko sprehodite naravnost do morja.

Osrednji del notranjosti je velik dnevni prostor z ogromnimi steklenimi stenami, skozi katere se odpira neverjeten pogled na okoliško naravo. Hiša ima tri spalnice, od katerih ima vsaka svojo manjšo teraso, tri kopalnice ter sodobno opremljeno kuhinjo z izhodom na veliko zunanjo teraso.

Srce vile je kljub temu velika dnevna soba z jedilnico in mizo za osem oseb. Dva kavča se lahko spremenita v dodatna ležišča, velika steklena okna pa dajejo občutek, kot da ste na prostem. V notranjosti prevladujejo naravni materiali, predvsem les in kamen.

Gosti te čudovite vile imajo na voljo tudi čoln, s katerim se lahko odpeljejo do bližnjega otoka Brač. Le kaj več bi si lahko sploh še želeli!?

Foto: villashvar