Vedno zamujate? Strokovnjaki so odkrili, da to ni nič slabega

Pogosto zamujate ali pa poznate osebe, ki to redno počno?

Pogosto zamujate ali pa poznate osebe, ki to redno počno? Se vsakič znova jezite, ko čakate prijatelja ali prijateljico na kavi in si morate družbo delati z mobilnim telefonom? Ljudi, ki so nagnjeni k zamujanju pogosto označimo za nesramne in egoistične. Raziskave so pokazale, da imajo večni zamudniki tudi pozitivne lastnosti. Business Insider je objavil zanimivo raziskavo v kateri navaja, da zamujanje ni stvar nespoštovanja tistih, ki nas čakajo, ampak razlogi za zamujanje običajno tičijo drugje. Ljudje, ki zamujajo so veliki optimisti, saj so prepričani, da zmorejo opraviti nešteto stvari v času, ki ga imajo na voljo. To so ljudje, ki lahko hkrati opravljajo več stvari, tako doma kot v službi. Ljudje, ki delajo več stvari hkrati v svojem delu izgubijo občutek za čas. Tovrstno početje je značilno predvsem za ljudi, ki upravljajo z majhnimi podjetji in mame. Tretja veja zamudnikov, pa so ljudje, ki so nekoliko manj organizirani, običajno so zelo kreativni in je čas zanje precej relativen pojem.

Avtorja omenjene raziskave sta prišla do zaključka, da ljudje, ki se ves čas ukvarjajo z natančnostjo in želijo loviti točne minute, svoje možgane obremenjujejo z nepotrebnimi stvarmi, kar jim preprečuje, da bi jih aktivirali v drugo smer in postali voditelji ali misleci. Torej, rečemo si lahko le: “Pa kaj potem, če vsake toliko zamudim!”

Za vse zamudnike pa obstaja seveda tudi aplikacija, ki se imenuje 30/30 in mogoče boste s pomočjo tehnologije lažje uredili časovne smernice.