V posteljo brez spodnjega perila

Znanost pravi, da bi morali spati goli.

Imate med spanjem oblečeno spodnje perilo? Morda si boste po branju teh vrstic premislili. Nošenje spodnjih hlačk pri ženskah namreč ustvarja plodna tla za razvoj različnih okužb, pri moških pa je lahko nevarno tudi za plodnost. Rešitev je seveda preprosta – spite brez spodnjega perila!

Ginekologinja Alyssa Dweck, soavtorica knjige V is for Vagina pravi, da svojim pacientkam pogosto svetuje, da spijo brez spodnjih hlačk. Če so intimni predeli telesa ves čas pokriti  z ozko tkanino, ki ni prepustna oziroma ne vpija vlage, se ustvarja toplo in vlažno okolje, ki je kot nalašč za bakterije. Ginekologinja ženskam še svetuje, da če že nosijo hlačke v postelji, naj bodo te nekoliko večje: “Če je kdaj primeren trenutek za ‘spodnjice naših babic’, potem je to čas pred spanjem,” pravi dr. Dweck. Če vam je spanje v Evinem kostumu morda neprijetno, raje izberite boksarice ali pa ohlapen spodnji del pižame.

Tudi moški bi morali sleči spodnjice pred spanjem, saj je ozko perilo lahko krivo za pregrevanje mod, kar bi morali upoštevati zlasti tisti predstavniki močnejšega spola, ki načrtujejo družino. Toplo in vlažno okolje namreč poleg tega, da povzroča vnetja, negativno vliva tudi na kakovost sperme, so dokazali znanstveniki. Zadnji čas torej, da začnete spati goli!

Foto: Shutterstock