Urankar in Trkaj sta se podala v navidezno resničnost

Tukaj je najbolj realistična navidezna resnočnost!

Predstavniki HTC so predstavili najnovejša v linji izdelkov za navidezno resničnost VIVE: VIVE Pro in VIVE Wireless Adapter. S ponosom sporočamo, da je Slovenija prva država v srednji in vzhodni Evropi, kjer bo HTC VIVE na voljo na prodajnih policah.

V družbi voditelja Davida Urankarja in priljubljenega raperja Trkaja je HTC predstavil najboljši sistem navidezne resničnosti za domačo uporabo. Medijski predstavniki so se podali na potovanje v navidezno resničnost, ki jih je popolnoma navdušila. HTC je s tem dogodkom uradno predstavil svoj sistem za navidezno resničnost (VR) VIVE in najavil dostopnost v številnih slovenskih trgovinah. VIVE je trenutno najboljši VR-sistem za domačo uporabo na svetu, ki slovenskim uporabnikom prinaša najbolj pristno izkušnjo navidezne resničnosti. Poleg HTC VIVE sta bila predstavljena tudi profesionalna različica VIVE Pro in brezžični vmesnik VIVE Wireless Adapter, ki bosta v Sloveniji na voljo v prihodnjem letu.

Izjemno smo veseli, da smo v Sloveniji, kot prvi državi srednje in vzhodne Evrope, ponudili najboljši VR-sistem za domačo uporabo na svetu,” je povedala Petra Razić, direktorica regije  Adriatic v HTC. “VIVE je bil globalno zelo dobro sprejet, verjamem, da ga bodo tudi slovenski navdušenci nad navidezno resničnostjo oziroma razvijalci.”

Marko Savković, vodja produktnega marketinga v HTC CEE, je podrobno predstavil izdelke. VIVE vključuje naglavni sistem z dvema LED zaslonoma 9,14 cm (3,6″), vsak s 1080×1200 točk (skupno 2160×1200 točk), ima vidno polje 110°, vgrajeni mikrofon, prilagodljivi trak, možnost uporabe skupaj s korekcijskimi očali, ima tudi obrazno blazinico za povečano udobje med uporabo in sprednjo kamero, (ki omogoča uporabo scenarijev obogatene resničnosti ali ogled realnega sveta, medtem ko smo v navideznem). Komplet vsebuje tudi dve krmilni enoti z brezžično povezavo in s povratnimi informacijami v obliki vibriranja, ki se lahko uporabljata z enim polnjenjem do 6 ur in dve bazni postaji. Pokrivata 360 stopinj uporabljenega prostora, medtem ko se lahko namestita na poljubno površino ali na standardna stojala (niso vključena).

Poleg VIVE je Marko Savković predstavil VIVE Pro, vrhunsko rešitev za profesionalne uporabnike VR. Vključuje naglavni sistem VIVE Pro, brezžična krmilnika in izboljšani bazni postaji za sledenje SteamVR s še večjo pokritostjo prostora. VIVE Pro ima dvojna LED zaslona s skupno ločljivostjo 2880×1600 točk, kar predstavlja 78-odstotno povečanje ločljivosti glede na originalni VIVE. Poleg vizualnih funkcij ima VIVE Pro vgrajene tudi slušalke z ojačevalnikom, ki ustvarjajo izjemno doživet občutek pri uporabi.

Poleg obeh sistemov VIVE smo imeli mediji imeli priložnost preizkusiti brezžični vmesnik VIVE Wireless Adapter, ki omogoča brezžično igranje VIVE ali VIVE Pro s skoraj ničelno zakasnitvijo. “Od prve predstavitve VIVE dalje smo razmišljali, kako prenesti brezžično izkušnjo v vrhunski VR, to pa je bila tudi zahteva naših končnih in poslovnih uporabnikov,” je dejal Marko Savković. “Prisluhnili smo povratnim informacijam in skupaj s partnerji, kot sta Intel in DisplayLink, razvili brezžični vmesnik za VIVE. Združuje visoko kakovost, majhno zakasnitev in enostavnost uporabe.”